ΓΕΝΙΚΑ
Γενικές Πληροφορίες
Ιστορία
Αρχαιολογία
Τοπικά Προϊόντα
Ήθη και Έθιμα
Δραστηριότητες
Μουσεία
Αξιοθέατα
Χωριά / Οικισμοί
Εκκλησίες / Μοναστήρια
Παραλίες
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΓΙΑ ΤΟ ΝΗΣΙ ΤΗΣ ΚΕΡΚΥΡΑΣ
Πώς θα φθάσετε
Φωτογραφικό Υλικό
Χρήσιμες Πληροφορίες
ΔΙΑΜΟΝΗ
Ξενοδοχεία
Διαμερίσματα
Ψηφίστε & Προτείνετε
το νησί που σας αρέσει
να προβάλουμε το
2019!


Η ψήφος σας μετράει!
Ψηφίστε
Αποτελέσματα
ΤΙΜΩΜΕΝΟΙ ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ

Το 2013 προτείνατε
την Ικαρία στο Αιγαίο

Κέρκυρα Κέρκυρα

Η πόλη της Κέρκυρας Αποτελεί πρωτεύουσα του νησιού και μια από τις ωραιότερες πόλεις της Ελλάδας. Αναγνωρίζεται ως το διοικητικό και εμπορικό κέντρο του νησιού. Αν και η ιστορική πόλη διατηρεί σε μεγάλο βαθμό ανέπαφη τη βενετσιάνικη αρχιτεκτονική της ταυτόχρονα έχει όλα τα στοιχεία μιας σύγχρονης και μοντέρνας πόλης.

Κάθε επισκέπτης ανάλογα τα γούστα και τις προτιμήσεις του θα ανακαλύψει άπειρους λόγους για να λατρέψει αυτή την πόλη. Η ζωή στην Κέρκυρα έχει έντονους ρυθμούς όπως και οι απαιτήσεις των επισκεπτών της.

Κασσιώπη Κασσιώπη

Η Κασσιώπη βρίσκεται σε ένα όμορφο τοπίο στη βορειοανατολική γωνία του νησιού της Κέρκυρας, 30 περίπου χιλιόμετρα από την πόλη και το αεροδρόμιο της.

Οι απέραντοι ελαιώνες που καλύπτουν τους γύρω λόφους και οι αμέτρητοι μικροί κόλποι με χαλίκι και βότσαλα που σχηματίζει η βραχώδης ακτή. Ιστορικό και γραφικό χωριό στην είσοδο του βόρειου στενού απέναντι από τις ακτές της Ηπειρωτικής χώρας αποπνέει κάτι από την πολυκύμαντη ιστορία του.

Αμφίωνας Αμφίωνας

Θα ήταν ασυγχώρητο να έρθετε στην Κέρκυρα και να μην επισκεφθείτε το χωριό Αμφίωνα. Το παραδοσιακό αυτό χωριό στεφανώνει μια χερσόνησο που περικλείει τον κόλπο του Αγίου Γεωργίου στη βορειοδυτική Κέρκυρα τριάντα πέντε χιλιόμετρα από την πόλη και το αεροδρόμιο της. Θα φτάσετε ύστερα από μία γραφική διαδρομή μέσα από χωριουδάκια και δάση ελιάς.

Πρινύλας

Το χωριό βρίσκεται σε πανοραμική θέση πάνω από τον όρμο του Αγίου Γεωργίου και αναφέρεται ως έδρα Βυζαντινής Δεκαρχίας σε έγγραφο του 1200 μ.Χ. Κυρίαρχο επώνυμο στο χωριό είναι το Γιαλοψός (πιθανή σχέση με "Αιγιαλόν όψοντες"). Εκκλησία του χωριού είναι ο Άγιος Νικόλαος, κτίσμα του 14ου αιώνα (προϋπάρχον κτίσμα στα θεμέλια του). Είναι διατηρητέος οικισμός με χαρακτηριστικά δρομάκια, σπίτια και αρχοντικό των αρχών του 20ου αιώνα.

 
Κέρκυρα
©  Kerkyra Island copyright www.greekhotels.gr
 

Ο Καιρός στην Ελλάδα

 
Επιλέξτε περιοχή:
 
 
partners

Απαγορεύεται αυστηρώς η ακριβής, μερική, τμηματική, παραφρασμένη ή διασκευασμένη αναπαραγωγή των περιεχομένων ή του σχεδιασμού
αυτής της ιστοσελίδας, με οποιοδήποτε μέσο, μηχανικό, ηλεκτρονικό, φωτοαντιγραφικό ή άλλο, χωρίς τη συγκατάθεση του νόμιμου εκπροσώπου.

Copyright © 1994 - 2009 www.greekhotels.gr (KAVI CLUB S.A. - Ταξιδιωτικές Υπηρεσίες στην Ελλάδα)

Γρήγορη Αναζήτηση
Γράψτε και επιλέξτε το όνομα του Ξενοδοχείου και πιέστε GO.
Lefkada