ΓΕΝΙΚΑ
Γενικές Πληροφορίες
Ιστορία
Αρχαιολογία
Μυθολογία
Τοπικά Προϊόντα
Ήθη και Έθιμα
Μουσεία
Αρχιτεκτονική
Προσωπικότητες
Χωριά / Οικισμοί
Εκκλησίες / Μοναστήρια
Παραλίες
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΓΙΑ ΤΟ ΝΗΣΙ ΤΗΣ ΙΚΑΡΙΑΣ
Πώς θα φθάσετε
Φωτογραφικό Υλικό
Χρήσιμες Πληροφορίες
ΔΙΑΜΟΝΗ
Ξενοδοχεία
Διαμερίσματα
Ψηφίστε & Προτείνετε
το νησί που σας αρέσει
να προβάλουμε το
2019!


Η ψήφος σας μετράει!
Ψηφίστε
Αποτελέσματα
ΤΙΜΩΜΕΝΟΙ ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ

Το 2012 προτείνατε
την Χίο στο Αιγαίο

Χάρτης Ικαρίας, Ελληνικά Νησιά, Αιγαίο

Τιμώμενος προορισμός για το 2013
Καλώς ήρθατε στο νησί της Ικαρίας


Η Ικαρία είναι νησί του βορειοανατολικού Αιγαίου και ανήκει στο Νομό Σάμου. Βρίσκεται 10 ναυτικά μίλια (19 χιλιόμετρα) βορειοδυτικά της Σάμου και 143 ναυτικά μίλια από το λιμάνι του Πειραιά.

Μορφολογία
Η Ικαρία είναι ένα από τα μεγαλύτερα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, 255 τετραγωνικά μίλια (660 τετραγωνικά χιλιόμετρα) σε έκταση με 102 μίλια (160 χιλιόμετρα) σε ακτογραμμή και ο πληθυσμός της ανέρχεται σε 7.000 κατοίκους. Σχετικά με την τοπογραφία της πρόκειται παρουσιάζει αντίθεση καθώς εμφανίζει καταπράσινες πλαγιές και γυμνούς απότομους βράχους.

Το νησί είναι ορεινό στο μεγαλύτερο μέρος του. Διασχίζεται από την οροσειρά του Αθέρα (Πράμνος), του οποίου η υψηλότερη κορυφή είναι 1.040 μέτρα. Η πλειονότητα των χωριών της βρίσκονται εγκατεστημένα στις κοιλάδες κοντά στην ακτή και μόνο κάποια βρίσκονται στα βουνά. Η Ικαρία έχει παράδοση στην παραγωγή ενός δυνατού κόκκινου κρασιού. Πολλά μέρη του νησιού είναι καλυμμένα από μεγάλους θάμνους, κυρίως λαγκαδιές, που προσδίδουν στο τοπίο την εικόνα της πλούσιας βλάστησης.

Δεν υπάρχουν σπάνια είδη ζώων στο νησί. Εκτός από συνηθισμένα ζώα , μόνο κάποια λίγα κοπάδια αιγοπροβάτων εμφανίζονται, διαταράσσοντας την ησυχία του νησιού με τα κουδούνια που έχουν στο λαιμό τους. Το κλίμα της Ικαρίας θεωρείται ήπιο.

Κλίμα
Το κλίμα στην Ικαρία, λόγω της γεωγραφικής θέσης της και της επίδρασης της θάλασσας, χαρακτηρίζεται ως μεσογειακού θαλάσσιου χαρακτήρα, με ήπιο χειμώνα και παρατεταμένο ξηρό και θερμό καλοκαίρι, μικρό ετήσιο ύψος βροχής και μεγάλη ηλιοφάνεια για όλο το χρόνο. Σπάνια σημειώνεται στις περιοχές αυτές παγετός, και ακόμη σπανιότερα χαλάζι ή χιόνι. Η μέση ετήσια θερμοκρασία είναι 18,9°C. Η μέση μηνιαία ελαχίστη είναι 9°C (Φεβρουάριος), και η μέση μηνιαία μεγίστη 29,3°C (Ιούλιος). Οι επικρατούντες άνεμοι είναι κυρίως βόρειοι και βορειοανατολικοί που πνέουν ιδιαίτερα κατά το καλοκαίρι και λιγότερο Νότιοι και Νοτιοδυτικοί που παρατηρούνται περισσότερο κατά το χειμώνα με εντάσεις και πάνω των 6 Β. Η σχετική υγρασία έχει μέση τιμή 72,5% κατά το χειμώνα και 47,5% το καλοκαίρι. Η ξηρή περίοδος διαρκεί από τον Απρίλιο έως τον Οκτώβριο. Οι ημέρες παγετού είναι 1,2 ετησίως, χιόνος 1,5 και χαλάζης 3,3. Η ηλιοφάνεια φτάνει τις 2915 ώρες ετησίως με μέγιστη τιμή 398 ώρες τον Ιούλιο, από τις μεγαλύτερες στην Ελλάδα.
 
Το νησί Ικαρία
©  Ikaria Island copyright www.greekhotels.gr - Source: www.nikaria.gr, www.dimosikarias.gr
 

Ο Καιρός στην Ελλάδα

 
Επιλέξτε περιοχή:
 
 
partners

Απαγορεύεται αυστηρώς η ακριβής, μερική, τμηματική, παραφρασμένη ή διασκευασμένη αναπαραγωγή των περιεχομένων ή του σχεδιασμού
αυτής της ιστοσελίδας, με οποιοδήποτε μέσο, μηχανικό, ηλεκτρονικό, φωτοαντιγραφικό ή άλλο, χωρίς τη συγκατάθεση του νόμιμου εκπροσώπου.

Copyright © 1994 - 2009 www.greekhotels.gr (KAVI CLUB S.A. - Ταξιδιωτικές Υπηρεσίες στην Ελλάδα)

Γρήγορη Αναζήτηση
Γράψτε και επιλέξτε το όνομα του Ξενοδοχείου και πιέστε GO.
Lefkada