ΓΕΝΙΚΑ
Γενικές Πληροφορίες
Ιστορία
Αρχαιολογία
Τοπικά Προϊόντα
Ήθη και Έθιμα
Δραστηριότητες
Μουσεία
Αξιοθέατα
Χωριά / Οικισμοί
Εκκλησίες / Μοναστήρια
Παραλίες
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΓΙΑ ΤΟ ΝΗΣΙ ΤΗΣ ΚΕΡΚΥΡΑΣ
Πώς θα φθάσετε
Φωτογραφικό Υλικό
Χρήσιμες Πληροφορίες
ΔΙΑΜΟΝΗ
Ξενοδοχεία
Διαμερίσματα
Ψηφίστε & Προτείνετε
το νησί που σας αρέσει
να προβάλουμε το
2019!


Η ψήφος σας μετράει!
Ψηφίστε
Αποτελέσματα
ΤΙΜΩΜΕΝΟΙ ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ

Το 2013 προτείνατε
την Ικαρία στο Αιγαίο

Βυζαντινό Μουσείο Αντιβουνιώτισσας Μουσεία

Το μοναδικό στην Ελλάδα Μουσείο Ασιατικής Τέχνης, αφιερωμένο στην τέχνη και τις αρχαιότητες της Άπω Ανατολής και της Ινδίας, στεγάζεται στο Ανάκτορο των Αγίων Μιχαήλ και Γεωργίου, χαρακτηριστικό δείγμα της βρετανικής νεοκλασικής αρχιτεκτονικής, ενώ στον ίδιο χώρο φιλοξενείται και η Πινακοθήκη του Δήμου Κέρκυρας με σημαντικά έργα της Επτανησιακής Σχολής.

Στο Βυζαντινό Μουσείο Αντιβουνιώτισσας εκτίθενται εικόνες, από τον 15ο έως και τον 19ο αιώνα, ενδεικτικές του ρόλου που διαδραμάτισε η Κέρκυρα στην εξέλιξη της ελληνικής εκκλησιαστικής ζωγραφικής.

Μουσείο Χαρτονομισμάτων Κέρκυρας Το κορυφαίο στο είδος του Μουσείο Χαρτονομισμάτων, με αξιόλογη συλλογή από σπάνια χαρτονομίσματα λειτουργεί στο ιστορικό κτίριο της Ιονικής Τράπεζας, ενώ μια επίσκεψη στο Μουσείο Μουσικής «Νικόλαος Χαλικιόπουλος Μάντζαρος», αποκαλύπτει τη μακρόχρονη μουσική παράδοση της Κέρκυρας. Στο σπίτι, όπου έζησε ο εθνικός ποιητής της Ελλάδας Διονύσιος Σολωμός, στεγάζεται το ομώνυμο μουσείο με πλούσια βιβλιοθήκη και στη Σερβική Εστία αναβιώνουν στιγμές του παρελθόντος, όταν η Κέρκυρα ως βάση των συμμαχικών στρατευμάτων του Α’ Παγκοσμίου Πολέμου, φιλοξένησε το Σερβικό στρατό.

Ευρήματα αποκλειστικά προερχόμενα από το νησί της Κέρκυρας, εκτίθενται στο Αρχαιολογικό Μουσείο αποκαλύπτοντας την πολιτισμική της παρουσία διαχρονικά στον αρχαίο κόσμο, καθώς και στο Μουσείο Παλαιόπολης που στεγάζεται στην έπαυλη του Mon Repos.

Το νεοκλασικό κτίριο της Ιονίου Βουλής, στο οποίο ψηφίστηκε το 1863 η Ένωση της Επτανή σου με την Ελλάδα, σήμερα λειτουργεί ως παράρτημα της Πινακοθήκης και ως χώρος τέλεσης πολιτικών γάμων στην πόλη της Κέρκυρας, ενώ η Ιόνιος Ακαδημία που φιλοξένησε το πρώτο Ελληνικό Πανεπιστήμιο, ως παράρτημα του Ιονίου Πανεπιστημίου.

Στο Μουσείο Καποδίστρια, 4 χλμ από την πόλη της Κέρκυρας, εκτίθενται τα προσωπικά αντικείμενα του πρώτου Κυβερνήτη της Ελλάδας και σημαντικής φυσιογνωμίας της ευρωπαϊκής ιστορίας, Ιωάννη Καποδίστρια, ενώ στο Castello Mimbelli που βρίσκεται στην Κάτω Κορακιάνα λειτουργεί παράρτημα της Εθνικής Πινακοθήκης.

Στο χωριό Σιναράδες, στο Iστορικό Λαογραφικό Mουσείο Mέσης, η ακριβής αναπαράσταση ενός μέσου αγροτικού σπιτιού του 19ου αιώνα, εισαγάγει τον επισκέπτη στο κλίμα της εποχής, ενώ το Μουσείο Ελιάς, στεγασμένο σ ́ ένα παλιό ελαιοτριβείο στο χωριό Κυνοπιάστες, τον μυεί στους παραδοσιακούς τρόπους επεξεργασίας της ελιάς, ενός προϊόντος άμεσα συν δεδεμένου με τον τρόπο ζωής των κατοίκων του νησιού. Οι εικόνες από την κερκυραϊκή ύπαιθρο των αρχών του περασμένου αιώνα, συμπληρώνονται με την επίσκεψη στο Λαογραφικό Μουσείο της Αχαράβης.

 
Κέρκυρα
©  Kerkyra Island copyright www.greekhotels.gr
 

Ο Καιρός στην Ελλάδα

 
Επιλέξτε περιοχή:
 
 
partners

Απαγορεύεται αυστηρώς η ακριβής, μερική, τμηματική, παραφρασμένη ή διασκευασμένη αναπαραγωγή των περιεχομένων ή του σχεδιασμού
αυτής της ιστοσελίδας, με οποιοδήποτε μέσο, μηχανικό, ηλεκτρονικό, φωτοαντιγραφικό ή άλλο, χωρίς τη συγκατάθεση του νόμιμου εκπροσώπου.

Copyright © 1994 - 2009 www.greekhotels.gr (KAVI CLUB S.A. - Ταξιδιωτικές Υπηρεσίες στην Ελλάδα)

Γρήγορη Αναζήτηση
Γράψτε και επιλέξτε το όνομα του Ξενοδοχείου και πιέστε GO.
Lefkada