ΓΕΝΙΚΑ
Γενικές Πληροφορίες
Ιστορία
Αρχαιολογία
Τοπικά Προϊόντα
Ήθη και Έθιμα
Δραστηριότητες
Μουσεία
Αξιοθέατα
Χωριά / Οικισμοί
Εκκλησίες / Μοναστήρια
Παραλίες
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΓΙΑ ΤΟ ΝΗΣΙ ΤΗΣ ΚΕΡΚΥΡΑΣ
Πώς θα φθάσετε
Φωτογραφικό Υλικό
Χρήσιμες Πληροφορίες
ΔΙΑΜΟΝΗ
Ξενοδοχεία
Διαμερίσματα
Ψηφίστε & Προτείνετε
το νησί που σας αρέσει
να προβάλουμε το
2019!


Η ψήφος σας μετράει!
Ψηφίστε
Αποτελέσματα
ΤΙΜΩΜΕΝΟΙ ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ

Το 2013 προτείνατε
την Ικαρία στο Αιγαίο

Ιστορία της Κέρκυρας Ιστορία της Κέρκυρας

Η Κέρκυρα βρέθηκε στο επίκεντρο της ιστορίας για ολόκληρες χιλιετίες. Ήδη από την πρώιμη λίθινη περίοδο φαίνεται να κατοικείται. Η Κέρκυρα αναδεικνύεται κοσμοπολίτισσα ήδη από τους μυθικούς χρόνους ίσως επειδή από τα λιμάνια της περνούσαν τα καράβια των Ετρούσκων, των Αιγυπτίων και των άλλων Ελλήνων (Μινωιτών, Κρητών, Αιγαιοπελαγιτών).

Τον 8ο αιώνα π.Χ. ο πληθυσμός εμπλουτίζεται με αποίκους από την ηπειρωτική Ελλάδα (Ερέτρια, Κόρινθος) και εμφανίζεται στα μνημεία το όνομα της ως «Κόρκυρα».

Τον 5ο αιώνα π.Χ. θα βρεθεί στον πυρήνα της σύγκρουσης Δημοκρατίας και Απολυταρχίας (Δημοκρατικοί – Ολιγαρχικοί) και θα αποτελέσει αφορμή για την πρώτη μεγάλη σύγκρουση της ανθρώπινης ιστορίας τον «Πελοποννησιακό πόλεμο». Με τη διχοτόμηση της Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας η Κέρκυρα θα επιστρέψει στην Ηπειρωτική επιρροή και θα ακολουθήσει την τύχη της Ανατολικής Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας.

Τον 13ο αιώνα θα περάσουν από εδώ οι σταυροφόροι και θα δημιουργήσουν εδώ βάσεις οι μεγάλες ναυτικές δυνάμεις της εποχής Γένοβα και Βενετία.

Στα τέλη του 14ου μ.Χ. αιώνα η Κέρκυρα θα βρεθεί αντιμέτωπη με την όλο και πιο φανερή απειλή του επεκτατισμού των Τούρκων. Τότε θα επιλέξει τη Βενετία ως μια ναυτική δύναμη που διέσωζε στοιχεία της κοσμοπολίτικης και κάποτε δημοκρατικής ιστορίας του νησιού.

Η αυγή του 19ου αιώνα θα βρει την Κέρκυρα έδρα του Ανεξάρτητου κράτους των Ιόνιων νησιών (1800 – 1810) χάρη στη διπλωματία των ηγετών της και τη βοήθεια των ομόθρησκων Ρώσων.

 
Κέρκυρα
©  Kerkyra Island copyright www.greekhotels.gr
 

Ο Καιρός στην Ελλάδα

 
Επιλέξτε περιοχή:
 
 
partners

Απαγορεύεται αυστηρώς η ακριβής, μερική, τμηματική, παραφρασμένη ή διασκευασμένη αναπαραγωγή των περιεχομένων ή του σχεδιασμού
αυτής της ιστοσελίδας, με οποιοδήποτε μέσο, μηχανικό, ηλεκτρονικό, φωτοαντιγραφικό ή άλλο, χωρίς τη συγκατάθεση του νόμιμου εκπροσώπου.

Copyright © 1994 - 2009 www.greekhotels.gr (KAVI CLUB S.A. - Ταξιδιωτικές Υπηρεσίες στην Ελλάδα)

Γρήγορη Αναζήτηση
Γράψτε και επιλέξτε το όνομα του Ξενοδοχείου και πιέστε GO.
Lefkada