ΓΕΝΙΚΑ
Γενικές Πληροφορίες
Ιστορία
Αρχαιολογία
Τοπικά Προϊόντα
Ήθη και Έθιμα
Δραστηριότητες
Μουσεία
Αξιοθέατα
Χωριά / Οικισμοί
Εκκλησίες / Μοναστήρια
Παραλίες
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΓΙΑ ΤΟ ΝΗΣΙ ΤΗΣ ΚΕΡΚΥΡΑΣ
Πώς θα φθάσετε
Φωτογραφικό Υλικό
Χρήσιμες Πληροφορίες
ΔΙΑΜΟΝΗ
Ξενοδοχεία
Διαμερίσματα
Ψηφίστε & Προτείνετε
το νησί που σας αρέσει
να προβάλουμε το
2019!


Η ψήφος σας μετράει!
Ψηφίστε
Αποτελέσματα
ΤΙΜΩΜΕΝΟΙ ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ

Το 2013 προτείνατε
την Ικαρία στο Αιγαίο

Ήθη και Έθιμα - φιλαρμονική Ήθη και Έθιμα

Με διεθνώς αναγνωρισμένες φιλαρμονικές και χορωδίες, η Κέρκυρα διαχρονικά παράγει μουσική. Η πολιτιστική αυτή δυναμική, παρουσιάζεται έντονη στο χώρο και αποτυπώνεται σε θρησκευτικές γιορτές και μουσικές εκδηλώσεις με χαρακτηριστική ποιότητα.

Όπως και μόνοι σας θα διαπιστώσετε, η Μουσική, είναι η κυρίαρχη Τέχνη στο νησί. Υπάρχει παντού. Στα πανηγύρια, στις λιτανείες ακόµα και στην προφορά των Κερκυραίων. Κάθε καλοκαίρι οι υπέροχες μελωδικές βραδιές στα καντούνια της πόλης, οι διεθνείς μουσικές συναντήσεις και τα σεμινάρια του Ιονίου Πανεπιστημίου προσελκύουν χιλιάδες φίλους του είδους.

Ήθη και Έθιμα - σπάσιμο μπότηδων Το Πάσχα, είναι ίσως η καλύτερη περίοδος, για να ανακαλύψει κανείς, την καταλυτική επίδραση της μουσικής στη θρησκευτική παράδοση του νησιού. Χορωδιακά σχήματα, συναυλίες εκκλησιαστικής μουσικής, μπάντες και λιτανείες εκφράζουν το Θείο Δράμα.

Κατανυκτική ατμόσφαιρα, χιλιάδες επισκέπτες, μοναδικά ήθη και έθιμα. Ανεπανάληπτη εμπειρία, το σπάσιμο των μπότηδων το πρωί του Μεγάλου Σαββάτου! Στη μεγάλη αυτή γιορτή, συνυπάρχουν αρμονικά η ορθόδοξη πίστη, η προχριστιανική παράδοση, η καταλυτική παρουσία του Αγίου Σπυρίδωνα, η καθολική κοινότητα και βέβαια η ανοιξιάτικη ατμόσφαιρα.

 
Κέρκυρα
©  Kerkyra Island copyright www.greekhotels.gr
 

Ο Καιρός στην Ελλάδα

 
Επιλέξτε περιοχή:
 
 
partners

Απαγορεύεται αυστηρώς η ακριβής, μερική, τμηματική, παραφρασμένη ή διασκευασμένη αναπαραγωγή των περιεχομένων ή του σχεδιασμού
αυτής της ιστοσελίδας, με οποιοδήποτε μέσο, μηχανικό, ηλεκτρονικό, φωτοαντιγραφικό ή άλλο, χωρίς τη συγκατάθεση του νόμιμου εκπροσώπου.

Copyright © 1994 - 2009 www.greekhotels.gr (KAVI CLUB S.A. - Ταξιδιωτικές Υπηρεσίες στην Ελλάδα)

Γρήγορη Αναζήτηση
Γράψτε και επιλέξτε το όνομα του Ξενοδοχείου και πιέστε GO.
Lefkada