Αχαΐα

Ταξιδιωτικές πληροφορίες

Τουριστικές πληροφορίες για την περιοχή Αχαΐα στην Πελοπόννησο

 

Αναζήτηση ξενοδοχείων!Ξενοδοχεία, διαμερίσματα, bungalows, βίλλες και motels στην Ελλάδα.

Προορισμός
Επισκέπτες
Check in
Check out

Αχαΐα - Πελοπόννησος Ξενοδοχεία και Διαμερίσματα

Κατάλογος Διαμερισμάτων και Ξενοδοχείων όλων των κατηγοριών και αστέρων ανά περιοχή.
Επιλέξτε το κατάλυμα της αρεσκείας σας και επικοινωνήστε κατευθείαν για την κράτηση των δωματίων σας.

  Λίστες Καταλυμάτων σε τουριστικές περιοχές στην Αχαΐα
  Ταξιδιωτικές πληροφορίες για την Αχαΐα, Πελοπόννησος
ahaia peloponissos hotels and apartments greece

ΕΙΚΟΝΙΚH ΕΠΙΣΚΕΨΗ

Ταξιδιωτικές πληροφορίες
για την
Αχαΐα Πελοπόννησος
patras hotels and apartments peloponissos greece kalavryta hotels and apartments peloponissos greece rio hotels and apartments peloponissos greece zarouhla hotels and apartments peloponissos greece

Αχαΐα - Αρχαιολογικοί Χώροι της Αχαΐας, Πελοπόννησος

Πληροφορίες σχετικά με τους Αρχαιολογικούς Χώρους της Αχαΐας

Αρχαιολογικοί Χώροι Αχαΐας - Αρχαιολογικός χώρος Άνω Λούσων

Αρχαιολογικοί Χώροι Αχαΐας - Αρχαιολογικός χώρος Άνω Λούσων

Ο αρχαιολογικός χώρος των Άνω Λούσων βρίσκεται στο χωριό Λουσοί ή Σουδενά σε απόσταση 15 χλμ. από τα Καλάβρυτα. Εκεί σώζονται τα ερείπια μιας από τις γνωστότερες αρκαδικές πόλεις που σύμφωνα με τις ιστορικές πήγες ήλεγχε ολόκληρο τον Επάνω Κάμπο.

Οι ανασκαφές έχουν φέρει στο φως τμήματα του δωρικού ναού της Αρτέμιδος Ημερασίας (που ηρεμεί) ή Λουσιάτιδος που χρονολογείται από τον 3ο π.Χ. αιώνα Επίσηςς έχουν ανασκαφεί τμήματα από το βουλευτήριο, η κρήνη, το πρόπυλο καθώς και μια σημαντική ελληνιστική οικία με κεντρική αυλή. Αξίζει να αναφέρουμε ότι έχει εντοπιστεί η θέση της αρχαίας ακρόπολης αλλά δεν έχει ανασκαφτεί ακόμη. Όλη η περιοχή έχει κηρυχθεί αρχαιολογικός χώρος καθώς περιβάλλεται από τα λείψανα της αρχαίας πόλης. Έτσι ο περιβάλλον χώρος προστατεύεται από τυχόν βίαιες αλλοιώσεις του τοπίου.

Αρχαιολογικοί Χώροι Αχαΐας - Αρχαιολογικός χώρος Αρχαίου Κλείτορα

Αρχαιολογικοί Χώροι Αχαΐας - Αρχαιολογικός χώρος Αρχαίου Κλείτορα

Ο αρχαιολογικός χώρος του Κλείτορα βρίσκεται στην Άνω Κλειτορία και ανήκει στον Δήμο Λευκασίου. Πρόκειται για τα ερείπια μιας σημαντικής πόλης της αρχαίας Αζανίας, η οποία ήταν χτισμένη σε κάμπο όπως εξάλλου και οι περισσότερες αρκαδικές πόλεις. Σύμφωνα με την παράδοση η πόλη πήρε το όνομά της από τον Κλείτορα το γιο του Αζάνα.

Χαρακτηριστικό της είναι ότι περιβάλλονταν από ισχυρά τείχη τα οποία ενισχύονταν από ημικυκλικούς πύργους οι οποίοι κατασκευάστηκαν κατά τους Ελληνιστικούς χρόνους. Δυστυχώς όμως σήμερα σώζεται μικρό τμήμα από αυτά τα τείχη καθώς το υλικό τους χρησιμοποιήθηκε για την οικοδόμηση των σπιτιών των γύρω οικισμών. Αξίζει να αναφερθεί ότι οι τελευταίες ανασκαφές έφεραν στο φως ένα σημαντικό μέρος της οχύρωσης και των πύργων της πόλης καθώς και μέρος του αρχαίου θεάτρου.

Αρχαιολογικοί Χώροι Αχαΐας - Το Κάστρο της Ωριάς

Το Κάστρο της Ωριάς είναι ένα φράγκικο κάστρο που χρονολογείται από το 1205 και βρίσκεται λίγο έξω από τα Καλάβρυτα. Είναι κτισμένο σε υψόμετρο 1100 μ. πάνω σε ένα βράχο και διαθέτει μαγευτική θέα προς την πόλη των Καλαβρύτων. Το κάστρο έχει συνδεθεί με την ιστορία της Αικατερίνης Παλαιολόγου η οποία λέγεται ότι το 1463 αυτοκτόνησε πέφτοντας από το κάστρο για να μην πέσει στα χέρια των Τούρκων. Επίσης, από το κάστρο αυτό το βράδυ της 21ης Μαρτίου του 1821 οι Έλληνες έριξαν την πρώτη κανονιά εναντίον των Τούρκων.

Αρχαιολογικοί Χώροι Αχαΐας - Σπήλαιο των Λιμνών

Το σπήλαιο των Καστριών είναι το μεγαλύτερο γνωστό σπήλαιο στην περιοχή των Καλαβρύτων και της Κλειτορίας, με είσοδο εντυπωσιακή, που πάντοτε θα φαινόταν και θα προξενούσε το ενδιαφέρον. Η σύνδεση του σπηλαίου με το μύθο των Προιτίδων και του Μελάμποδα θεωρείται επιτυχής, αφού στην περιοχή δεν υπάρχουν άλλα μεγάλα σπήλαια και η περιγραφή του Παυσανία είναι μάλλον ευνοϊκή για μία παρόμοια ταύτιση. Βρίσκεται σε απόσταση 2 χλμ. βόρεια του χωριού Καστριά και 17 χλμ. νότια των Καλαβρύτων σε υψόμετρο 800 μ.

 
 

Ο Καιρός στην Ελλάδα

 
Επιλέξτε περιοχή:
 
 
 
partners

Απαγορεύεται αυστηρώς η ακριβής, μερική, τμηματική, παραφρασμένη ή διασκευασμένη αναπαραγωγή των περιεχομένων ή του σχεδιασμού
αυτής της ιστοσελίδας, με οποιοδήποτε μέσο, μηχανικό, ηλεκτρονικό, φωτοαντιγραφικό ή άλλο, χωρίς τη συγκατάθεση του νόμιμου εκπροσώπου.

Copyright © 1994 - 2019 www.greekhotels.gr (KAVI CLUB S.A. - Ταξιδιωτικές Υπηρεσίες στην Ελλάδα)

Γρήγορη Αναζήτηση
Γράψτε και επιλέξτε το όνομα του Ξενοδοχείου και πιέστε GO.
Lefkada
Ξενοδοχεία & Διαμερίσματα στην Πελοπόννησο.