Δωδεκάνησα

Ταξιδιωτικές πληροφορίες

Τουριστικές πληροφορίες για την περιοχή Δωδεκάνησα στα Ελληνικά Νησιά

 

Αναζήτηση ξενοδοχείων!Ξενοδοχεία, διαμερίσματα, bungalows, βίλλες και motels στην Ελλάδα.

Προορισμός
Επισκέπτες
Check in
Check out

Δωδεκάνησα - Ελληνικά Νησιά Ξενοδοχεία και Διαμερίσματα

Κατάλογος Διαμερισμάτων και Ξενοδοχείων όλων των κατηγοριών και αστέρων ανά περιοχή.
Επιλέξτε το κατάλυμα της αρεσκείας σας και επικοινωνήστε κατευθείαν για την κράτηση των δωματίων σας.

  Λίστες Καταλυμάτων σε τουριστικές περιοχές στα Δωδεκάνησα
  Ταξιδιωτικές πληροφορίες για τα Δωδεκάνησα, Ελληνικά Νησιά
dodecanese islands greek islands hotels and apartments greece

ΕΙΚΟΝΙΚH ΕΠΙΣΚΕΨΗ

Ταξιδιωτικές πληροφορίες
για τα
Δωδεκάνησα Ελληνικά Νησιά
rhodes island hotels and apartments greek islands greece karpathos island hotels and apartments greek islands greece astipalea island hotels and apartments greek islands greece kos island hotels and apartments greek islands greece

Δωδεκάνησα - Πόλεις & Χωριά στα Δωδεκάνησα, Ελληνικά Νησιά

Πληροφορίες σχετικά με τις Πόλεις & Χωριά στα Δωδεκάνησα

Δωδεκάνησα - Μεγίστη (Καστελόριζο)

Δωδεκάνησα - Μεγίστη
(Καστελόριζο)

Το Καστελόριζο ή η Μεγίστη, είναι ο μοναδικός οικισμός του νησιού. Είναι κτισμένος στη βορειοανατολική ακτή του νησιού και αμφιθεατρικά στα ριζά ενός λόφου. Σεργιανίστε στους δρόμους της πόλης με τα νεοκλασικά αρχοντικά και τις εκκλησίες με τους μεγαλόπρεπους τρούλους που θυμίζουν την εποχή της οικονομικής ευημερίας του νησιού και αφεθείτε στην αξεπέραστη γοητεία της Μεγίστης.

Δωδεκάνησα - Αντιμάχεια (Κως)

Δωδεκάνησα - Αντιμάχεια
(Κως)

Η Αντιμάχεια βρίσκεται 25 χιλιόμετρα έξω από την πόλη της Κω, στο κέντρο του νησιού. Το χωριό αυτό, που διατηρεί την ίδια ονομασία τριάντα αιώνες τώρα, έχει τόσα να δείξει: Το Κάστρο της Αντιμάχειας, τον παραδοσιακό Ανεμόμυλο, το Παραδοσιακό Σπίτι, κ.α.

Δωδεκάνησα - Περιοχή Φαληράκι (Ρόδος)

Δωδεκάνησα - Περιοχή Φαληράκι
(Ρόδος)

Το Φαληράκι θεωρείται το πιο κοσμοπολίτικο θέρετρο της Ρόδου. Βρίσκεται σε απόσταση μόλις 12 χιλιομέτρων από την πρωτεύουσα του νησιού και διακρίνεται για την αξιόλογη τουριστική του υποδομή. Διαθέτει μια από τις μεγαλύτερες και καλύτερα οργανωμένες παραλίες της Ελλάδας. Θαλάσσια και extreme σπορ, water park, διάσημα club και χιλιάδες ξένοι τουρίστες.

Στα αξιοθέατα της περιοχής συγκαταλέγονται ο αρχαιολογικός χώρος στη θέση Σαραντάπηχος, κοντά στο χωριό Καλυθιές, που πιστεύεται ότι αποτελεί τμήμα ακρόπολης της αρχαϊκής εποχής, το Ερημόκαστρο, κοντά στη θάλασσα, με χαλάσματα αρχαϊκού τείχους και το παλιό μοναστήρι του Προφήτη Αμώς σε ύψωμα λίγο έξω από το Φαληράκι.

Δωδεκάνησα - Λακκί (Λέρος)

Δωδεκάνησα - Χωριό Λακκί
(Λέρος)

Το μεγαλύτερο φυσικό λιμάνι του νησιού, της Ελλάδας και όλης της ανατολικής μεσογείου είναι το Λακκί. Έχει την όψη τεραστίας λίμνης, η οποία αφήνει ένα άνοιγμα μόλις 400 μέτρων στην πλευρά της θάλασσας. Το φυσικό αυτό του χάρισμα ήταν και ο λόγος που ονομάστηκε Port Lago από τους Ιταλούς και επιλέχτηκε ως ναύσταθμος τους.

Δωδεκάνησα - Σκάλα (Πάτμος))

Δωδεκάνησα - Σκάλα
(Πάτμος)

Το 16ο αιώνα η Σκάλα ήταν ένα από τα πιο σημαντικά εμπορικά λιμάνια της Μεσογείου. Τα κτίρια του λιμανιού ήταν κυρίως αποθήκες και υπήρχε ένα αγκυροβόλιο για τα πατινιώτικα και τα ξένα πλοία. Το εμπόριο κλεμμένων ειδών από τους πειρατές και η δημιουργία και η εξαγωγή των γυναικείων κεντημάτων ήταν οι κύριες ενασχολήσεις των ανθρώπων του νησιού. Την ώρα της δύσης όλοι γυρνούσαν στα σπίτια τους στη Χώρα από ένα δρόμο που ξεκινούσε με σκαλοπάτια.

Το σημερινό λιμάνι κτίστηκε το 1972 από την κυβέρνηση κατά την περίοδο στρατιωτικής δικτατορίας. Σήμερα η Σκάλα είναι το πιο πυκνοκατοικημένο μέρος του νησιού με τους περισσότερους επισκέπτες.

Δωδεκάνησα - Όλυμπος (Κάρπαθος)

Η επίσκεψη στο χωριό Όλυμπος ή Έλυμπος, όπως το αποκαλούν οι ντόπιοι αποτελεί μια πραγματικά ξεχωριστή εμπειρία. Εδώ ο αδηφάγος χρόνος δεν άγγιξε τίποτα. Αιώνες τώρα έχει σεβαστεί αυτή την απίστευτη ομορφιά του τόπου και τα ανεπανάληπτα δημιουργήματα της νησιώτικης αρχιτεκτονικής, που έχουν μετατρέψει το χωριό σε ένα ζωντανό λαογραφικό μουσείο.

Η Όλυμπος βρίσκεται στο βορειότερο σημείο του νησιού. Το χωριό είναι κτισμένο σε μια ορεινή και απομακρυσμένη τοποθεσία. Έτσι, λόγο της γεωγραφικής του θέσης και της απομόνωσής του από τα υπόλοιπα χωριά του νησιού οι κάτοικοι της Ολύμπου διατήρησαν ανόθευτη τόσο την φυσιογνωμία του χωριού τους, όσο και τις παραδόσεις τους.

 
 

Ο Καιρός στην Ελλάδα

 
Επιλέξτε περιοχή:
 
 
 
partners

Απαγορεύεται αυστηρώς η ακριβής, μερική, τμηματική, παραφρασμένη ή διασκευασμένη αναπαραγωγή των περιεχομένων ή του σχεδιασμού
αυτής της ιστοσελίδας, με οποιοδήποτε μέσο, μηχανικό, ηλεκτρονικό, φωτοαντιγραφικό ή άλλο, χωρίς τη συγκατάθεση του νόμιμου εκπροσώπου.

Copyright © 1994 - 2020 www.greekhotels.gr (KAVI CLUB S.A. - Ταξιδιωτικές Υπηρεσίες στην Ελλάδα)

Γρήγορη Αναζήτηση
Γράψτε και επιλέξτε το όνομα του Ξενοδοχείου και πιέστε GO.
Lefkada
Limnos
Ξενοδοχεία & Διαμερίσματα στα Ελληνικά Νησιά.
Ξενοδοχεία & Διαμερίσματα στα Ελληνικά Νησιά.