Δωδεκάνησα

Ταξιδιωτικές πληροφορίες

Τουριστικές πληροφορίες για την περιοχή Δωδεκάνησα στα Ελληνικά Νησιά

 

Αναζήτηση ξενοδοχείων!Ξενοδοχεία, διαμερίσματα, bungalows, βίλλες και motels στην Ελλάδα.

Προορισμός
Επισκέπτες
Check in
Check out

Δωδεκάνησα - Ελληνικά Νησιά Ξενοδοχεία και Διαμερίσματα

Κατάλογος Διαμερισμάτων και Ξενοδοχείων όλων των κατηγοριών και αστέρων ανά περιοχή.
Επιλέξτε το κατάλυμα της αρεσκείας σας και επικοινωνήστε κατευθείαν για την κράτηση των δωματίων σας.

  Λίστες Καταλυμάτων σε τουριστικές περιοχές στα Δωδεκάνησα
  Ταξιδιωτικές πληροφορίες για τα Δωδεκάνησα, Ελληνικά Νησιά
dodecanese islands greek islands hotels and apartments greece

ΕΙΚΟΝΙΚH ΕΠΙΣΚΕΨΗ

Ταξιδιωτικές πληροφορίες
για τα
Δωδεκάνησα Ελληνικά Νησιά
rhodes island hotels and apartments greek islands greece karpathos island hotels and apartments greek islands greece astipalea island hotels and apartments greek islands greece kos island hotels and apartments greek islands greece

Δωδεκάνησα - Μουσεία στα Δωδεκάνησα, Ελληνικά Νησιά

Πληροφορίες σχετικά με τα Μουσεία στα Δωδεκάνησα

Μουσεία Δωδεκανήσων - Έκθεση Νάνων Ελεφάντων (Τήλος)

Μουσεία Δωδεκανήσων - Έκθεση Νάνων Ελεφάντων
(Τήλος)

Στο μουσείο αυτό φιλοξενούνται κάποια από τα ευρήματα που ανακαλύφθηκαν στο σπηλαίο Χαρκαδιό της Τήλου. Πρόκειται για το σπήλαιο όπου το 1971 ο καθηγητής της Γεωλογίας και Παλαιοντολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών κ. Νικόλαος Συμεωνίδης ανακάλυψε απολιθωμένα οστά νάνων Ελεφάντων που έζησαν στο νησί τα τελευταία 50.000 χρόνια και εξαφανίστηκαν πριν από 3700 χρόνια.

Στη μικρή αίθουσα της έκθεσης παρουσιάζονται συν τις άλλοις και δύο αναπαραστάσεις νάνων ελεφάντων. Η μία αναπαριστά ένα νεογνό και η άλλη έναν ενήλικα ελέφαντα. Τα οστά των αναπαραστάσεων προέρχονται από διαφορετικά άτομα παραπλήσιων διαστάσεων, αφού μέχρι σήμερα δεν έχει βρεθεί ολόκληρος συναρμολογημένος σκελετός, ούτε καν ολόκληρο κρανίο ή πλήρης σπονδυλική στήλη. Ακόμα εκτίθενται οστά από ανθρωπολογικά λείψανα που βρέθηκαν στον κόλπο του Αγίου Αντωνίου της Τήλου και χρονολογήθηκαν στους βυζαντινούς χρόνους, των οποίων η μελέτη αποτέλεσε την αφορμή για τον κ. Συμεωνίδη να επισκεφτεί την Τήλο και να ανακαλύψει τους απολιθωμένους νάνους ελέφαντες.

Μουσεία Δωδεκανήσων - Ναυτικό Μουσείο (Κάλυμνος)

Μουσεία Δωδεκανήσων - Ναυτικό Μουσείο
(Κάλυμνος)

Στο Ναυτικό Μουσείο της Καλύμνου που ιδρύθηκε το 1994, παρουσιάζεται η ναυτική παράδοση του νησιού, η ιστορία και οι μέθοδοι της σπογγαλιείας, καθώς και πολλά αντικείμενα από ναυάγια αρχαίων πλοίων. Στις τέσσερις αίθουσες του μουσείου εκτίθενται αντικείμενα σχετικά με το επάγγελμα της σπογγαλιείας και την κατεργασία των σφουγγαριών.

Στην πρώτη αίθουσα εκτίθενται παλιές φωτογραφίες των αρχών του 20ου αιώνα από την πόλη και τις εκδηλώσεις που γινόντουσαν κατά την αναχώρηση των σφουγγαράδων, λίθινες, μολύβδινες και σιδερένιες άγκυρες, ναυτικοί χάρτες 16ου-17ου αιώνα, ευρήματα από ναυάγια, πέτρινες οβίδες, ξάρτια πλοίων, ναυτικά φανάρια, πιάτα με θαλασσινές παραστάσεις και μινιατούρες καϊκιών.

Στη δεύτερη και τρίτη αίθουσα θα δείτε εξαρτήματα σπογγαλιείας από τις αρχές από τις αρχές του 19ου αιώνα έως και σήμερα, όπως «σκανταλόπετρες» (πέτρες για βύθιση των δυτών) ναυτιλιακά όργανα (εξάντας, πυξίδα, βαρόμετρο, μιλιομετρητής), σκάφανδρα και αντλίες αέρα. Επίσης, εκτίθενται εργαλεία επεξεργασίας σφουγγαριών και όστρακα.

Στην τελευταία αίθουσα υπάρχουν παραδοσιακές ενδυμασίες, πιάτα, μαντίλια, μουσικά όργανα, έπιπλα εποχής, σεντόνια, μαξιλάρια, υφαντά, εξαρτήματα υφαντικής, αντικείμενα για τη ζύμωση του ψωμιού και στάμνες. Βρίσκεται επί της παραλιακής ζώνης της Πόθιας, στο κτίριο της παλιάς Βουβάλειου Τεχνικής Σχολής, δίπλα στο Δημαρχείο.

Μουσεία Δωδεκανήσων - Αρχαιολογικό Μουσείο (Κώς)

Μουσεία Δωδεκανήσων - Αρχαιολογικό Μουσείο
(Κώς)

Το αρχαιολογικό μουσείο της Κω στεγάζεται σε ένα συμπαθητικό διώροφο κτήριο τριών εισόδων που ολοκληρώνονται από αψίδες. Διάφορα γλυπτά από τις ανασκαφές που πραγματοποιήθηκαν από Ιταλούς μετά από τον ισχυρό σεισμό του 1933 επιδεικνύονται σε τρία δωμάτια που περιβάλλουν το αίθριο, το οποίο είναι διακοσμημένο με το άριστο μωσαϊκό παρουσιάζοντας την άφιξη του Ασκληπιού στην Κω.

Ο πρώτος όροφος έχει διατηρηθεί για τη συλλογή αγγειοπλαστικής, αλλά είναι κλειστός στο κοινό. Αρκετά από τα πεζοδρόμια μωσαϊκών, που πρέπει να επιδειχθούν στο μουσείο βρίσκονται πραγματικά στη Ρόδο, δεδομένου ότι Ιταλοί, της πρόσφατης δεκαετίας του '30 τα είχαν μεταφέρει προκειμένου να διακοσμήσουν εκεί το διάσημο παλάτι του Μεγάλου Κυρίου, το οποίο αποκαταστάθηκε έπειτα.

Μουσεία Δωδεκανήσων - Αρχαιολογικό Μουσείο (Ρόδος)

Μουσεία Δωδεκανήσων - Αρχαιολογικό Μουσείο
(Ρόδος)

Το Αρχαιολογικό Μουσείο Ρόδου βρήσκεται στο εσωτερικό του μεσαιωνικού κτηρίου του Νοσοκομείου των Ιπποτών. Το Μουσείο εκθέτει μια σημαντική συλλογή γλυπτών, λάρνακες, αγγεία, μωσαϊκά και διάφορα αντικείμενα -τόσο από τα αρχαία χρόνια, όσο και από τη πρωτοχριστιανική περίοδο.

Μουσεία Δωδεκανήσων - Πολεμικό Μουσείο (Λέρος)

Μουσεία Δωδεκανήσων - Πολεμικό Μουσείο
(Λέρος)

Βρίσκεται σε μικρή απόσταση νοτιοδυτικά από το Λακκί, επάνω στον παραλιακό δρόμο. Το Πολεμικό Μουσείο έχει κατασκευαστεί μέσα στο στρατιωτικό τούνελ της Μερικιάς, ένας από τα πολλά στο νησί, το οποίο αναστηλώθηκε με πολλή προσοχή και σεβασμό. Η ιδιαίτερη τοποθεσία του μέσα στο τούνελ το καθιστούν μοναδικό στην Ελλάδα. Η επίσκεψη στο μουσείο αποτελεί περιήγηση στον χρόνο και την έντονη πολεμική ιστορία της Λέρου. Το Μουσείο περιλαμβάνει ένα πλήθος πολεμικών εκθεμάτων που βρέθηκαν διάσπαρτα στο νησί, ανασύρθηκαν από την θάλασσα ή δωρίσθηκαν από τον ελληνικό στρατό και ιδιώτες, φωτογραφίες, χάρτες, μακέτες και υλικό κάθε είδους. Στο τέλος του τούνελ έχει διαμορφωθεί ειδικός χώρος για την προβολή μικρού μήκους ταινίας για την Μάχη της Λέρου, ενώ στον περιβάλλοντα χώρο έξω από το τούνελ λειτουργεί Στρατιωτικό Μουσειακό Πάρκο με στρατιωτικά οχήματα, όπλα και άλλα αντικείμενα.

Μουσεία Δωδεκανήσων - Το Μουσείο του Αγίου Ιωάννη του Θεολόγου (Πάτμος)

Μουσεία Δωδεκανήσων - Το Μουσείο του Αγίου Ιωάννη του Θεολόγου (Πάτμος)

Βρίσκεται στη Χώρα, μέσα στη Μονή Θεολόγου, πάνω από τη βιβλιοθήκη. Το μουσείο της Μονής Αγίου Ιωάννη Θεολόγου βρίσκεται μέσα στη Μονή, πάνω από το Σκευοφυλάκιο. Είναι ένας σύγχρονος χώρος, χτισμένος όμως με βάση την αρχιτεκτονική της μονής, με καμάρες και τόξα στο εσωτερικό.

Εκτίθενται βυζαντινά κυρίως χειρόγραφα, κειμήλια και εικόνες, μεταξύ των οποίων διακρίνονται: εξαιρετικές εικόνες της Κρητικής Σχολής, ο ξυλόγλυπτος σταυρός αγιασμού πλαισιωμένος με πλήθος εικονογραφικές συνθέσεις, χρυσοκέντητα άμφια κατασκευασμένα από πολύτιμα υφάσματα, μίτρες αυτοκρατόρων και πατριαρχών με πολύτιμους λίθους και χρυσό, ο σφραγιθόλιθος του Αλέξιου Α΄ Κομνηνού, το χρυσόβουλο με το οποίο ο Αλέξιος Α΄ Κομνηνός παραχώρησε τη Μονή στον όσιο Χριστόδουλο, καθώς και η διαθήκη του όσιου Χριστόδουλου. Υπάρχει πλήθος άλλων εικόνων και εγγράφων, τα παλαιότερα από τα οποία χρονολογούνται από το 1073, χρυσόβουλα, βυζαντινά, λατινικά, τουρκικά και ρουμανικά έγγραφα.

 
 

Ο Καιρός στην Ελλάδα

 
Επιλέξτε περιοχή:
 
 
 
partners

Απαγορεύεται αυστηρώς η ακριβής, μερική, τμηματική, παραφρασμένη ή διασκευασμένη αναπαραγωγή των περιεχομένων ή του σχεδιασμού
αυτής της ιστοσελίδας, με οποιοδήποτε μέσο, μηχανικό, ηλεκτρονικό, φωτοαντιγραφικό ή άλλο, χωρίς τη συγκατάθεση του νόμιμου εκπροσώπου.

Copyright © 1994 - 2021 www.greekhotels.gr (KAVI CLUB S.A. - Ταξιδιωτικές Υπηρεσίες στην Ελλάδα)

Γρήγορη Αναζήτηση
Γράψτε και επιλέξτε το όνομα του Ξενοδοχείου και πιέστε GO.
Ξενοδοχεία & Διαμερίσματα στα Ελληνικά Νησιά.
Ξενοδοχεία & Διαμερίσματα στα Ελληνικά Νησιά.