Κυκλάδες

Ταξιδιωτικές πληροφορίες

Τουριστικές πληροφορίες για την περιοχή Κυκλάδες στα Ελληνικά Νησιά

 

Αναζήτηση ξενοδοχείων!Ξενοδοχεία, διαμερίσματα, bungalows, βίλλες και motels στην Ελλάδα.

Προορισμός
Επισκέπτες
Check in
Check out

Κυκλάδες - Ελληνικά Νησιά Ξενοδοχεία και Διαμερίσματα

Κατάλογος Διαμερισμάτων και Ξενοδοχείων όλων των κατηγοριών και αστέρων ανά περιοχή.
Επιλέξτε το κατάλυμα της αρεσκείας σας και επικοινωνήστε κατευθείαν για την κράτηση των δωματίων σας.

  Λίστες Καταλυμάτων σε τουριστικές περιοχές στις Κυκλάδες
  Ταξιδιωτικές πληροφορίες για τις Κυκλάδες, Ελληνικά Νησιά
cyclades islands greek islands hotels and apartments greece

ΕΙΚΟΝΙΚH ΕΠΙΣΚΕΨΗ

Ταξιδιωτικές πληροφορίες
για τις
Κυκλάδες Ελληνικά Νησιά
santorini island hotels and apartments greek islands greece mykonos island hotels and apartments greek islands greece paros island hotels and apartments greek islands greece naxos island hotels and apartments greek islands greece

Κυκλάδες - Μουσεία στις Κυκλάδες, Ελληνικά Νησιά

Πληροφορίες σχετικά με τα Μουσεία στις Κυκλάδες

Μουσεία Κυκλάδων - Αρχαιολογικό Μουσείο (Κίμωλος)

Μουσεία Κυκλάδων - Αρχαιολογικό Μουσείο
(Κίμωλος)

Το Αρχαιολογικό Μουσείο Κιμώλου φιλοξενεί αρχαιολογικά ευρήματα από τις ανασκαφές που έγιναν στην περιοχή των Ελληνικών, που στην αρχαιότητα βρισκόταν η πόλη της Κιμώλου. Πιο συγκεκριμένα, το μουσείο φιλοξενεί ειδώλια, αγγεία και θραύσματα αγγείων των γεωμετρικών και αρχαϊκών χρόνων, κτερίσματα από τάφους και μία επιτύμβια στήλη του 7ου π.Χ.

Μουσεία Κυκλάδων - Αρχαιολογικό Μουσείο Μυκόνου

Μουσεία Κυκλάδων - Αρχαιολογικό Μουσείο Μυκόνου

Το κτίριο του Αρχαιολογικού Μουσείου Μυκόνου κτίστηκε το 1900-02 στο Καμνάκι, σε δεσπόζουσα θέση επάνω από το λιμάνι, για να στεγάσει αρχικά τα πλούσια ευρήματα του "Βόθρου της Καθάρσεως"’ του 5ου π.Χ. που αποκαλύφθηκε στη Ρήνεια το 1898 και των άλλων ταφών του νησιού. Η πλούσια συλλογή των αγγείων του είναι ιδιαίτερα αντιπροσωπευτική για την κυκλαδική κεραμική από την γεωμετρική εποχή έως στον 6ο π.Χ. αι.

Εκτίθενται επίσης θαυμάσια μελανόμορφα και ερυθρόμορφα κεραμικά και άλλα ευρήματα, ταφικά ελληνιστικά ανάγλυφα κ.ά. γλυπτά. Από τα ευρήματα της Μυκόνου, εντυπωσιάζει ιδιαίτερα ο μεγάλος "Πίθος της Μυκόνου" (πιθαμφορέας από τηνιακό εργαστήριο, του 7ου π.Χ. αι.), με τις πλούσιες ανάγλυφες παραστάσεις του από τον Τρωϊκό Πόλεμο, κατανεμημένες σε ζώνες (σε κεντρική σύνθεση παριστάνονται οι Αχαιοί πολεμιστές με το Δούρειο Ίππο). Ανοιχτό καθημερινά από τις 8:30 π.μ. έως τις 3:00 μ.μ. εκτός Δευτέρας και επισήμων αργιών.

Μουσεία Κυκλάδων - Μεταλλευτικό Μουσείο (Μήλος)

Μουσεία Κυκλάδων - Μεταλλευτικό Μουσείο
(Μήλος)

Στην αίθουσα του ισογείου εντυπωσιακή είναι η μακέτα που δείχνει πώς εκρήγνυται ένα ηφαίστειο και ο μεγάλος γεωλογικός χάρτης του νησιού. Yπάρχουν ακόμη φωτεινές διαφάνειες που παρουσιάζουν τη σημερινή εξορυκτική δραστηριότητα, καθώς και εργαλεία, όργανα από παλαιότερες εργασίες και εργαστήρια.

Στον πρώτο όροφο θα δούμε βιτρίνες με πετρώματα και ορυκτά από διάφορα μέρη της Eλλάδας, βιτρίνες με τα σημαντικότερα σημερινά βιομηχανικά ορυκτά του νησιού και βιτρίνες με απολιθώματα, οψιδιανό, βωξίτη, αλουμίνα και αλουμίνιο. Eπίσης υπάρχει ο κορμός ενός κέδρου που βρέθηκε σε ορυχείο μπετονίτη στη θέση Aγγεριά σε βάθος 28 μέτρων και η ηλικία του εκτιμάται ότι υπερβαίνει τα 2.000 χρόνια.

Μουσεία Κυκλάδων - Το Μουσείο της Προϊστορικής Θήρας (Σαντορίνη)

Μουσεία Κυκλάδων - Το Μουσείο της Προϊστορικής Θήρας
(Σαντορίνη)

Το Μουσείο Προϊστορικής Θήρας είναι μοναδικό στο είδος του Περιφερειακό Μουσείο. Φιλοξενεί ευρήματα που προέρχονται από τις ανασκαφές στο Ακρωτήρι, από τις παλαιές ανασκαφές του Γερμανικού Αρχαιολογικού Ινστιτούτου στη θέση Ποταμός, από τις ανασκαφές σε διάφορες θέσεις της Θήρας, από περισυλλογές και παραδόσεις. Με την έκθεση γίνεται μια προσπάθεια να σκιαγραφηθεί η πορεία της Θήρας στους Προϊστορικούς χρόνους μέσω επιλεγμένων ευρημάτων από τις χιλιάδες που υπάρχουν στις αποθήκες, μια πορεία δυναμική και δημιουργική που κατέστησε το νοτιότερο νησί των Κυκλάδων ένα από τα σπουδαιότερα αιγαιακά κέντρα κατά τον 18ο και 17ο αιώνα π.Χ.

Το Μουσείο μπορεί να θεωρηθεί ως προέκταση του αρχαιολογικού χώρου του Ακρωτηρίου, αφού στεγάζει τις τοιχογραφίες αλλά και τα κινητά ευρήματα του αστικού αυτού κέντρου στην περίοδο της μεγάλης ακμής του (17ος αι. π.Χ.). Παράλληλα φιλοξενεί ευρήματα από πολλές άλλες θέσεις της Θήρας που χρονολογούνται από την 5η χιλιετία π.Χ. (Νεότερη Νεολιθική περίοδος) ως τον 17ο αι. π.Χ. και δείχνουν το πέρασμα των ποικίλων πολιτισμών από το Αιγαίο σε μια μακρά περίοδο της προϊστορίας. Αξιοσημείωτο είναι και το γεγονός ότι όλα τα εκθέματα είναι σε εξαιρετική κατάσταση διατήρησης.

Η μόνιμη έκθεση του μουσείου στεγάζεται στο δεύτερο όροφο του κτηρίου (τρίτη στάθμη), εμβαδού 600 τ.μ., ενώ ο πρώτος όροφος (δεύτερη στάθμη) στεγάζει περιοδικές εκθέσεις, που παρέχουν τη δυνατότητα να ανακυκλώνεται το πολυπληθές υλικό των αποθηκών που καταλαμβάνουν το ισόγειο του κτηρίου (πρώτη στάθμη).

Μουσεία Κυκλάδων - Λαογραφικό Μουσείο (Πάρος)

Μουσεία Κυκλάδων - Λαογραφικό Μουσείο
(Πάρος)

Είναι ένα μικρό αλλά πολύ ενδιαφέρον μουσείο που βρίσκεται στη Νάουσα που αποκαλύπτει στους επισκέπτες του μία από τις πιο όμορφες πλευρές του Ελληνικού αλλά και του Παριανού Πολιτισμού, την παραδοσιακή φορεσιά. Στους χώρους του μουσείου παρουσιάζονται ανδρικές και γυναικείες φορεσιές από διάφορες περιοχές του Ελληνισμού και φυσικά από την Πάρο, αντικείμενα καθημερινής χρήσης και παλιές φωτογραφίες. Η Λαογραφική Συλλογή είναι ανοικτή από το Μάιο έως τον Σεπτέμβριο.

 
 

Ο Καιρός στην Ελλάδα

 
Επιλέξτε περιοχή:
 
 
 
partners

Απαγορεύεται αυστηρώς η ακριβής, μερική, τμηματική, παραφρασμένη ή διασκευασμένη αναπαραγωγή των περιεχομένων ή του σχεδιασμού
αυτής της ιστοσελίδας, με οποιοδήποτε μέσο, μηχανικό, ηλεκτρονικό, φωτοαντιγραφικό ή άλλο, χωρίς τη συγκατάθεση του νόμιμου εκπροσώπου.

Copyright © 1994 - 2024 www.greekhotels.gr (KAVI CLUB S.A. - Ταξιδιωτικές Υπηρεσίες στην Ελλάδα)

Γρήγορη Αναζήτηση
Γράψτε και επιλέξτε το όνομα του Ξενοδοχείου και πιέστε GO.
Ξενοδοχεία & Διαμερίσματα στα Ελληνικά Νησιά.
Ξενοδοχεία & Διαμερίσματα στα Ελληνικά Νησιά.