Ρέθυμνο

Τουριστικές πληροφορίες

Τουριστικές πληροφορίες για την περιοχή Ρέθυμνο στην Κρήτη

 

Αναζήτηση ξενοδοχείων!Ξενοδοχεία, διαμερίσματα, bungalows, βίλλες και motels στην Ελλάδα.

Προορισμός
Επισκέπτες
Check in
Check out

Ρέθυμνο - Κρήτη Ξενοδοχεία και Διαμερίσματα

Κατάλογος Διαμερισμάτων και Ξενοδοχείων όλων των κατηγοριών και αστέρων ανά περιοχή.
Επιλέξτε το κατάλυμα της αρεσκείας σας και επικοινωνήστε κατευθείαν για την κράτηση των δωματίων σας.

  Λίστες Καταλυμάτων σε τουριστικές περιοχές του Ρεθύμνου
  Ταξιδιωτικές πληροφορίες για το Ρέθυμνο Κρήτης
rethymnon prefecuture crete island hotels and apartments greece

ΕΙΚΟΝΙΚH ΕΠΙΣΚΕΨΗ

Ταξιδιωτικές πληροφορίες
για το
Ρέθυμνο Κρήτης
rethymnon hotels and apartments crete island greece plakias hotels and apartments crete island greece preveli hotels and apartments crete island greece adele hotels and apartments crete island greece

Ρέθυμνο - Πόλεις & Χωριά στο Ρέθυμνο Κρήτης

Πληροφορίες σχετικά με τις Πόλεις & Χωριά του Ρεθύμνου Κρήτης

Ρέθυμνο - Ανώγεια

Ρέθυμνο - Ανώγεια

Τα Ανώγεια είναι μία ορεινή κωμόπολη στα όρια των νομών Ρεθύμνου – Ηρακλείου. Σύμφωνα με την παράδοση, τα Ανώγεια δημιουργήθηκαν από κτηνοτρόφους τον 13ο αιώνα. Υπήρξαν κέντρο επαναστατών στα χρόνια της Τουρκοκρατίας και πυρήνας αντίστασης κατά της γερμανικής κατοχής. Η αντίσταση τους αυτή οδήγησε στην ολοκληρωτική καταστροφή του χωριού από το γερμανικό στρατό και τη σύλληψη και εκτέλεση όλων των Ανωγειανών ανδρών.

Τα Ανώγεια ξαναχτίστηκαν μετά τον πόλεμο και σήμερα θεωρούνται ένα από τα πιο γραφικά και παραδοσιακά χωριά της Κρήτης. Οι κάτοικοι του ασχολούνται ως επί το πλείστον με την κτηνοτροφία, τη χειροτεχνία και τα υφαντά. Οι Ανωγειανοί διατηρούν έντονη την παραδοσιακή μορφή ζωής στην ενδυμασία, τη διατροφή και την κρητική διάλεκτο.

Ο επισκέπτης που θα ήθελε να διανυκτερεύσει στο χωριό θα βρει ενοικιαζόμενα δωμάτια και πολλές ταβέρνες με παραδοσιακό φαγητό και ποτό. Επίσης, τα Ανώγεια αποτελούν σημείο εκκίνησης για την ανάβαση στην Ίδη (Ψειλορίτης) και το Ιδαίο Άντρο.

Ρέθυμνο - Αργυρούπολη

Ρέθυμνο - Αργυρούπολη

Η Αργυρούπολη βρίσκεται σε απόσταση 27 χλμ. νοτιοδυτικά του Ρεθύμνου. Πρόκειται για ένα γραφικό ορεινό χωριό χτισμένο στη θέση της αρχαίας Λάππας. Αξίζει να επισκεφτεί κανείς τις πλούσιες πηγές στη θέση Αγία Δύναμη όπου μέσα στο σπήλαιο υπάρχει και το ομώνυμο εκκλησάκι. Η Αργυρούπολη είναι πνιγμένη στο πράσινο και αποτελεί δημοφιλή προορισμό εκδρομέων που την επισκέπτονται για τη φυσική της ομορφιά, το πράσινο και τα άφθονα νερά της.

Ρέθυμνο - Πλακιάς

Ρέθυμνο - Πλακιάς

Ο Πλακιάς είναι ένα μικρό χωριό που βρίσκεται στα νότια παράλια του νομού Ρεθύμνης και σε απόσταση 38 χλμ. από το Ρέθυμνο, μεταξύ των φαραγγιών του Κουρταλιώτη και Κοτσυφού. Τα τελευταία χρόνια χάρις στην καταπληκτική παραλία του με τα πεντακάθαρα νερά της και την ομορφιά της φύσης που παραμένει αναλλοίωτη ο Πλακιάς έχει εξελιχθεί σε ένα πολύ δημοφιλές τουριστικό θέρετρο.

Κατά μήκος της παραλίας υπάρχουν αρκετά ενοικιαζόμενα δωμάτια και ταβέρνες. Η πρόσβαση από το Ρέθυμνο είναι εύκολη αφού εκτελούνται τακτικά δρομολόγια λεωφορείων.

Ρέθυμνο - Πάνορμος

Ρέθυμνο - Πάνορμος

Το χωριό Πάνορμος βρίσκεται σε απόσταση 19 χλμ. ανατολικά του Ρεθύμνου και είναι χτισμένο στη θέση της αρχαίας Πανόρμου που ήταν επίνειο της αρχαίας πόλης Ελεύθερνας. Σήμερα είναι ένα όμορφο παραθαλάσσιο τουριστικό θέρετρο με πολύ καλές τουριστικές υποδομές. Αξίζει να επισκεφθεί κανείς την παλαιοχριστιανική Βασιλική της Αγίας Σοφίας η οποία είναι και η μεγαλύτερη της Κρήτης.

Ρέθυμνο - Μπαλί

Ρέθυμνο - Μπαλί

Το Μπαλί είναι ένα όμορφο παραδοσιακό ψαροχώρι το οποίο βρίσκεται σε απόσταση 31 χλμ. από το Ρέθυμνο. Τα τελευταία χρόνια έχει γνωρίσει μεγάλη τουριστική ανάπτυξη και γι’ αυτό το λόγο έχουν χτιστεί στην περιοχή πολλά ξενοδοχεία και ενοικιαζόμενα δωμάτια. Η κεντρική παραλία βρίσκεται μπροστά στον οικισμό και είναι αρκετά οργανωμένη και καθαρή. Εκτός όμως από την κεντρική παραλία υπάρχουν και αρκετές όμορφες αμμουδιές στην γύρω περιοχή. Η πρόσβαση από το Ρέθυμνο είναι πολύ εύκολη αφού η απόσταση είναι πολύ μικρή και εκτελούνται δρομολόγια λεωφορείων πολύ συχνά.

 
 

Ο Καιρός στην Ελλάδα

 
Επιλέξτε περιοχή:
 
 
 
partners

Απαγορεύεται αυστηρώς η ακριβής, μερική, τμηματική, παραφρασμένη ή διασκευασμένη αναπαραγωγή των περιεχομένων ή του σχεδιασμού
αυτής της ιστοσελίδας, με οποιοδήποτε μέσο, μηχανικό, ηλεκτρονικό, φωτοαντιγραφικό ή άλλο, χωρίς τη συγκατάθεση του νόμιμου εκπροσώπου.

Copyright © 1994 - 2021 www.greekhotels.gr (KAVI CLUB S.A. - Ταξιδιωτικές Υπηρεσίες στην Ελλάδα)

Γρήγορη Αναζήτηση
Γράψτε και επιλέξτε το όνομα του Ξενοδοχείου και πιέστε GO.
Ξενοδοχεία & Διαμερίσματα στο νησί Κρήτη