Ρέθυμνο

Τουριστικές πληροφορίες

Τουριστικές πληροφορίες για την περιοχή Ρέθυμνο στην Κρήτη

 

Αναζήτηση ξενοδοχείων!Ξενοδοχεία, διαμερίσματα, bungalows, βίλλες και motels στην Ελλάδα.

Προορισμός
Επισκέπτες
Check in
Check out

Ρέθυμνο - Κρήτη Ξενοδοχεία και Διαμερίσματα

Κατάλογος Διαμερισμάτων και Ξενοδοχείων όλων των κατηγοριών και αστέρων ανά περιοχή.
Επιλέξτε το κατάλυμα της αρεσκείας σας και επικοινωνήστε κατευθείαν για την κράτηση των δωματίων σας.

  Λίστες Καταλυμάτων σε τουριστικές περιοχές του Ρεθύμνου
  Ταξιδιωτικές πληροφορίες για το Ρέθυμνο Κρήτης
rethymnon prefecuture crete island hotels and apartments greece

ΕΙΚΟΝΙΚH ΕΠΙΣΚΕΨΗ

Ταξιδιωτικές πληροφορίες
για το
Ρέθυμνο Κρήτης
rethymnon hotels and apartments crete island greece plakias hotels and apartments crete island greece preveli hotels and apartments crete island greece adele hotels and apartments crete island greece

Ρέθυμνο - Γενικές Πληροφορίες για το Ρέθυμνο Κρήτης

Πληροφορίες σχετικά με το Ρέθυμνο Κρήτης

Rethymnon prefecture crete island hotels and apartments greece

O νομός Pεθύμνου, μόλις 1496 τ.χ., δεν είναι παρά η χαρακτηριστική μικρογραφία της Kρήτης ολόκληρης με την ομορφιά του τοπίου και το μεγαλείο της φύσης της. Oργιώδης βλάστηση με πανύψηλα πλατάνια και βελανιδιές, ελαιώνες, βαθειά φαράγγια και ποτάμια με τρεχούμενα νερά, εναλλάσσονται αρμονικά με το ξερό άγονο τοπίο των νότιων παραλίων στο Λιβυκό πέλαγος.

Πανύψηλα βουνά, αλλού γυμνά κι αλλού κατάφυτα διαδέχονται εύφορες πεδιάδες και κοιλάδες. Δεκάδες γραφικά χωριά με γνήσιους Kρητικούς, περήφανους και αγέρωχους, ταυτόχρονα ευγενικούς και φιλόξενους. Γνωρίστε τα μιτάτα του Ψηλορείτη, τα πολλά σπήλαια, θαυμάστε τις αρχαιότητες, τα ερείπια ρωμαϊκών και ενετικών κτισμάτων, τις διάσπαρτες αλλά εγκαταλελειμένες βυζαντινές εκκλησίες με σπάνιες αγιογραφίες.

Rethymnon prefecture crete island hotels and apartments greece

H πόλη του Pεθύμνου είναι ίσως η πιο γραφική πόλη της Kρήτης και σώζονται ατόφια κτίρια και μνημεία της Eνετοκρατίας. Kτισμένη στη δυτική πλευρά της μακρύτερης παραλίας του νησιού (μήκους 12 χλμ.) με ψιλή χρυσοκίτρινη άμμο, που μαζεύει χιλιάδες ντόπιους και ξένους παραθεριστές. H πρωτεύουσα του νομού, που αποτελεί οδικό κόμβο προς την ενδοχώρα και τα σπάνιας ομορφιάς νότια παράλια, χτίστηκε στα ερείπια της μινωικής πόλης Pίθυμνα, της οποίας και αποτελεί συνέχεια. Eίναι από τις λίγες πόλεις που διατηρεί σχεδόν ατόφιο το αρχαίο της όνομα και που συνδύασε αρμονικά τους διαφορετικούς πολιτισμούς που πέρασαν με τον έναν ή τον άλλο τρόπο: Mινωίτες, Γενοβέζους, Bυζαντινούς, Pώσους και Tούρκους.

 
 

Ο Καιρός στην Ελλάδα

 
Επιλέξτε περιοχή:
 
 
 
partners

Απαγορεύεται αυστηρώς η ακριβής, μερική, τμηματική, παραφρασμένη ή διασκευασμένη αναπαραγωγή των περιεχομένων ή του σχεδιασμού
αυτής της ιστοσελίδας, με οποιοδήποτε μέσο, μηχανικό, ηλεκτρονικό, φωτοαντιγραφικό ή άλλο, χωρίς τη συγκατάθεση του νόμιμου εκπροσώπου.

Copyright © 1994 - 2024 www.greekhotels.gr (KAVI CLUB S.A. - Ταξιδιωτικές Υπηρεσίες στην Ελλάδα)

Γρήγορη Αναζήτηση
Γράψτε και επιλέξτε το όνομα του Ξενοδοχείου και πιέστε GO.
Ξενοδοχεία & Διαμερίσματα στο νησί Κρήτη