Λασίθι

Τουριστικές πληροφορίες

Τουριστικές πληροφορίες για την περιοχή Λασίθι στην Κρήτη

 

Αναζήτηση ξενοδοχείων!Ξενοδοχεία, διαμερίσματα, bungalows, βίλλες και motels στην Ελλάδα.

Προορισμός
Επισκέπτες
Check in
Check out

Λασίθι - Κρήτη Ξενοδοχεία και Διαμερίσματα

Κατάλογος Διαμερισμάτων και Ξενοδοχείων όλων των κατηγοριών και αστέρων ανά περιοχή.
Επιλέξτε το κατάλυμα της αρεσκείας σας και επικοινωνήστε κατευθείαν για την κράτηση των δωματίων σας.

  Λίστες Καταλυμάτων σε τουριστικές περιοχές του Λασιθίου
  Ταξιδιωτικές πληροφορίες για το Λασίθι Κρήτης
lassithi hotels and apartments crete island greece

ΕΙΚΟΝΙΚH ΕΠΙΣΚΕΨΗ

Ταξιδιωτικές πληροφορίες
για το
Λασίθι Κρήτης
agios nikolaos hotels and apartments crete island greece elounda hotels and apartments crete island greece ierapetra hotels and apartments crete island greece vai palm hotels and apartments crete island greece

Λασίθι - Ιστορία του Λασιθίου Κρήτης

Πληροφορίες σχετικά με την Ιστορία του Λασιθίου

Lassithi prefecture crete island hotels and apartments greece

Η περιοχή του Λασιθίου κατοικήθηκε από την πρώιμη Νεολιθική Εποχή. Ίχνη οικήσεων έχουν διαπιστωθεί στο σπήλαιο της Τράπεζας, στο χωριό Μαγκασά της Σητείας και τάφος στο λόφο Κάστελλος στο Τζερμιάδο. Γύρω στο 2700 π.Χ. εισβάλλουν σταδιακά νέες φυλές από την Ασία ή την Αφρική. Αρχίζει η πρώτη φάση του μινωικού πολιτισμού, που εξελίσσεται και ανθεί χωρίς διακοπή ως το 1700 π.Χ. Οικοδομούνται οικισμοί στο Μύρτο Ιεράπετρας, στο Μόχλο, στο Ζάκρο, στο Παλαίκαστρο, στο Χαμέζι και αναπτύσσεται η κεραμική, η μεταλλοτεχνία, η αρχιτεκτονική.

Μετά την καταστροφή του 1700 π.Χ. οικοδομούνται νέοι οικισμοί στα Γουρνιά, στην Ψείρα, στο Μακρύ Γιαλό, και δημιουργούνται ναυτικές βάσεις. Μετά την καταστροφή του 1450 π.Χ. έρχονται στο νησί Αχαιοί και το 1100 π.Χ. εισβάλλουν δωρικά φύλα. Δημιουργείται ένας νέος πολιτισμός και ακμάζουν οι πόλεις Άμπελος, Δραγμός, Δρήρος, Λατώ, Μινώα, Ολούς, Πραισός, Ιεράπυτνα.

Κατά τους Ελληνιστικούς Χρόνους οι πόλεις καταστρέφονται από τους εμφύλιους πολέμους. Κατακτάται από τους Ρωμαίους το 66 π.Χ. και το 395 μ.Χ. γίνεται τμήμα του βυζαντινού κράτους. Το 824 έπεσε στα χέρια των Αράβων, απ' τους οποίους ελευθερώθηκε το 961 από το Νικηφόρο Φωκά. Ύστερα έγιναν κύριοι του νησιού και της περιοχής οι Ενετοί (1204 - 1645), που την οχύρωσαν καλά. Κατά τη διάρκεια της τουρκοκρατίας που επακολούθησε (1645 - 1897) οι κάτοικοι πολλές φορές επαναστάτησαν κατά των Τούρκων. Στην Επανάσταση του 1866-1869 το Οροπέδιο αποτελεί το φρούριο της Κεντρικής και της Ανατολικής Κρήτης. Ενώθηκε με την Ελλάδα την 1η Δεκεμβρίου 1913.

 
 

Ο Καιρός στην Ελλάδα

 
Επιλέξτε περιοχή:
 
 
 
partners

Απαγορεύεται αυστηρώς η ακριβής, μερική, τμηματική, παραφρασμένη ή διασκευασμένη αναπαραγωγή των περιεχομένων ή του σχεδιασμού
αυτής της ιστοσελίδας, με οποιοδήποτε μέσο, μηχανικό, ηλεκτρονικό, φωτοαντιγραφικό ή άλλο, χωρίς τη συγκατάθεση του νόμιμου εκπροσώπου.

Copyright © 1994 - 2021 www.greekhotels.gr (KAVI CLUB S.A. - Ταξιδιωτικές Υπηρεσίες στην Ελλάδα)

Γρήγορη Αναζήτηση
Γράψτε και επιλέξτε το όνομα του Ξενοδοχείου και πιέστε GO.
Ξενοδοχεία & Διαμερίσματα στο νησί Κρήτη