Ηράκλειο

Τουριστικές πληροφορίες

Τουριστικές πληροφορίες για την περιοχή Ηράκλειο στην Κρήτη

 

Αναζήτηση ξενοδοχείων!Ξενοδοχεία, διαμερίσματα, bungalows, βίλλες και motels στην Ελλάδα.

Προορισμός
Επισκέπτες
Check in
Check out

Ηράκλειο - Κρήτη Ξενοδοχεία και Διαμερίσματα

Κατάλογος Διαμερισμάτων και Ξενοδοχείων όλων των κατηγοριών και αστέρων ανά περιοχή.
Επιλέξτε το κατάλυμα της αρεσκείας σας και επικοινωνήστε κατευθείαν για την κράτηση των δωματίων σας.

  Λίστες Καταλυμάτων σε τουριστικές περιοχές του Ηρακλείου
  Ταξιδιωτικές πληροφορίες για το Ηράκλειο Κρήτης
heraklion prefecuture crete island hotels and apartments greece

ΕΙΚΟΝΙΚH ΕΠΙΣΚΕΨΗ

Ταξιδιωτικές πληροφορίες
για το
Ηράκλειο Κρήτης
heraklion city hotels and apartments crete island greece hersonissos hotels and apartments crete island greece knossos hotels and apartments crete island greece matala hotels and apartments crete island greece

Ηράκλειο - Πόλεις & Χωριά στο Ηράκλειο Κρήτης

Πληροφορίες σχετικά με τις Πόλεις & Χωριά του Ηρακλείου Κρήτης

Ηράκλειο - Αβδού

Ηράκλειο - Αβδού

Το χωριό Αβδού βρίσκεται σε απόσταση 39 χλμ. νοτιοανατολικά του Ηρακλείου πηγαίνοντας προς το οροπέδιο Λασιθίου. Πρόκειται για ένα ιστορικό χωριό με πολλές φυσικές ομορφιές. Οι κάτοικοι του έχουν πάρει μέρος σε πολλές μάχες τα χρόνια της Τουρκοκρατίας και κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου.

Τα τελευταία χρόνια έχει εξελιχθεί σε κέντρο εναλλακτικού τουρισμού στην Κρήτη. Αποτελεί τον ιδανικό προορισμό διακοπών για όλους εκείνους που αγαπούν τη φύση και την ύπαιθρο. Στο Αβδού βρίσκεται και η μοναδική στην Κρήτη πίστα αλεξιπτώτου πλαγιάς.

Ηράκλειο - Άγιοι Δέκα

Ηράκλειο - Άγιοι Δέκα

Το χωριό Άγιοι Δέκα βρίσκεται στην πεδιάδα της Μεσαράς, χτισμένο σε ένα κατάφυτο ύψωμα και πολύ κοντά στην αρχαία πόλη της Γόρτυνας. Το όνομα του το πήρε από τους δέκα Κρητικούς Χριστιανούς, οι οποίοι μαρτύρησαν και τελικά εκτελέστηκαν εδώ κατά το μεγάλο διωγμό που εξαπέλυσε ο Ρωμαίος Αυτοκράτορας Δέκιος το 250 μ.Χ. κατά των χριστιανών. Στο σημείο που βρέθηκαν οι τάφοι των Αγίων Δέκα χτίστηκε ένας μικρός βυζαντινός ναός, ενώ στο κέντρο του χωριού βρίσκεται ο καθεδρικός ναός που φέρει τα ονόματα των Αγίων. Εδώ βρίσκεται και το Μικρό Μουσείο της Γόρτυνας στο οποίο εκτίθενται ευρήματα της περιοχής.

Ηράκλειο - Άγιος Mύρων

Ηράκλειο - Άγιος Mύρων

Το χωριό Άγιος Μύρωνας είναι χτισμένο γύρω από την αρχαία Ραύκο, που άκμασε κατά την Μινωική περίοδο (1200 π.Χ.) και οφείλει την ονομασία του στον ομώνυμο άγιο, που γεννήθηκε εδώ, χειροτονήθηκε επίσκοπος Κνωσού και μαρτύρησε στους διωγμού του Ρωμαίου αυτοκράτορα Δέκιου. Η αρχαία Ραύκος ήταν μία ισχυρή πόλη, όπως η Κνωσός και η Γόρτυνα, που καταστράφηκε το 166 π.Χ. κατά τη διάρκεια του εμφυλίου πολέμου Κνωσού – Γόρτυνας.

Αξίζει να επισκεφθεί κανείς την αφιερωμένη στον Άγιο Μύρωνα βυζαντινή εκκλησία καθώς και το σπήλαιο Σκήτη, όπου ασκήτευσε και από το οποίο αναβλύζει θαυματουργό αγίασμα. Το χωριό φημίζεται για το περίφημο μαλεβιζιώτικο κρασί που παράγει.

Ηράκλειο - Αρχάνες

Ηράκλειο - Αρχάνες

Η όμορφη και γραφική κωμόπολη των Αρχανών είναι χτισμένη στην πλαγιά ενός χαμηλού λόφου και βρίσκεται σε απόσταση περίπου 15 χλμ. από την πόλη του Ηρακλείου. Πρόκειται για μία από τις ομορφότερες πόλεις της Κρήτης με πλακόστρωτα σοκάκια, πολλά αναπαλαιωμένα νεοκλασικά κτίρια βαμμένα με γήινα χρώματα και αρκετά παραδοσιακά καφενεία. Ο επισκέπτης μπορεί να δει τις πανέμορφες βυζαντινές εκκλησίες, τα ερείπια της Μινωικής έπαυλης, το αρχαίο νεκροταφείο στο Φουρνί, το Μουσείο Αγροτικής Ιστορίας, και το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας του Οικολογικού Αρχαιολογικού Πάρκου "Γιούχτα".

Ηράκλειο - Μάταλα

Ηράκλειο - Μάταλα

Τα Μάταλα είναι μικρό λιμανάκι στα νότια της Κρήτης, στα παράλια του Λιβυκού Πελάγους. Βρίσκεται στη δυτική ακτή της επαρχίας Πυργιώτισσας, νοτιοδυτικά της Φαιστού, της οποίας μάλιστα ήταν το επίνειο κατά την Ελληνιστική εποχή της Κρήτης. Τα Μάταλα έχουν θαυμάσια αμμουδιά που, σε συνδυασμό με τις εντυπωσιακές λαξευτές σπηλιές (ήταν ρωμαϊκά σπήλαια-τάφοι, λαξευμένα στο βόρειο βράχο της ακτής), αποτελεί μαγνήτη έλξης πολυάριθμων τουριστών, ιδιαίτερα νεολαίας. Παλιότερα οι σπηλιές στα Μάταλλα είχαν γίνει καταφύγιο των "χίπυς" όλου του κόσμου, ενώ σήμερα προστατεύονται από την Αρχαιολογική Υπηρεσία.

Ηράκλειο - Μάλια

Ηράκλειο - Μάλια

Τα Μάλια ήταν άλλοτε ονομαστά για τους γραφικούς ανεμόμυλους, ενώ μέχρι και σήμερα είναι γνωστά για την περίφημη αμμουδιά, τα κηπευτικά προϊόντα τους, το όμορφο τοπίο, και τα άφθονα νερά τους. Το χωριό βρίσκεται στο 34ο χλμ. του εθνικού δρόμου Ηρακλείου - Αγ. Νικολάου και σήμερα είναι ένα από τα πιο σπουδαία τουριστικά θέρετρα της Κρήτης, με πάρα πολλά ξενοδοχεία και έντονη νυχτερινή ζωή. Ο επισκέπτης μπορεί να επισκεφθεί το μοναστήρι της Παναγίας της Γαλατιανής και σε απόσταση μόλις 3 χλμ. τα ερείπια του μινωικού ανακτόρου των Μαλίων.

Ηράκλειο - Χερσόνησος

Ηράκλειο - Χερσόνησος

Η Χερσόνησος είναι γνωστή ως ο πιο οργανωμένος τουριστικός προορισμός της Κρήτης και βρίσκεται σε απόσταση 27 χλμ. ανατολικά του Ηρακλείου. Είναι γνωστή για τις υψηλής ποιότητας ξενοδοχειακές εγκαταστάσεις, τις συνεδριακές υποδομές, αλλά και για τις φυσικές ομορφιές στο παράκτιο τμήμα της. Οι όμορφες ακρογιαλιές, η νυχτερινή διασκέδαση και ο μαζικός τουρισμός ωστόσο αποτελούν τη μία μόνο όψη του νομίσματος "Χερσόνησος". Την άλλη όψη, τη λιγότερο γνωστή, αποτελούν η πλούσια και ανέγγιχτη ενδοχώρα της, διάσπαρτη με μνημεία ιστορικά και τοπία ανείπωτου φυσικού κάλλου

 
 

Ο Καιρός στην Ελλάδα

 
Επιλέξτε περιοχή:
 
 
 
partners

Απαγορεύεται αυστηρώς η ακριβής, μερική, τμηματική, παραφρασμένη ή διασκευασμένη αναπαραγωγή των περιεχομένων ή του σχεδιασμού
αυτής της ιστοσελίδας, με οποιοδήποτε μέσο, μηχανικό, ηλεκτρονικό, φωτοαντιγραφικό ή άλλο, χωρίς τη συγκατάθεση του νόμιμου εκπροσώπου.

Copyright © 1994 - 2021 www.greekhotels.gr (KAVI CLUB S.A. - Ταξιδιωτικές Υπηρεσίες στην Ελλάδα)

Γρήγορη Αναζήτηση
Γράψτε και επιλέξτε το όνομα του Ξενοδοχείου και πιέστε GO.
Ξενοδοχεία & Διαμερίσματα στο νησί Κρήτη