Χανιά

Τουριστικές πληροφορίες

Τουριστικές πληροφορίες για την περιοχή Χανιά στην Κρήτη

 

Αναζήτηση ξενοδοχείων!Ξενοδοχεία, διαμερίσματα, bungalows, βίλλες και motels στην Ελλάδα.

Προορισμός
Επισκέπτες
Check in
Check out

Χανιά - Κρήτη Ξενοδοχεία και Διαμερίσματα

Κατάλογος Διαμερισμάτων και Ξενοδοχείων όλων των κατηγοριών και αστέρων ανά περιοχή.
Επιλέξτε το κατάλυμα της αρεσκείας σας και επικοινωνήστε κατευθείαν για την κράτηση των δωματίων σας.

  Λίστες Καταλυμάτων σε τουριστικές περιοχές των Χανίων
  Ταξιδιωτικές πληροφορίες για τα Χανιά Κρήτης
chania prefecuture crete island hotels and apartments greece

ΕΙΚΟΝΙΚH ΕΠΙΣΚΕΨΗ

Ταξιδιωτικές πληροφορίες
για τα
Χανιά Κρήτης
chania hotels and apartments crete island greece agia marina hotels and apartments crete island greece falasarna hotels and apartments crete island greece georgioupolis  hotels and apartments crete island greece

Χανιά - Πόλεις & Χωριά στα Χανιά Κρήτης

Πληροφορίες σχετικά με τις Πόλεις & Χωριά στα Χανιά Κρήτης

Χανιά - Σούδα

Χανιά - Σούδα

Η Σούδα βρίσκεται 7 χλμ. νοτιοανατολικά από τα Χανιά και έχει περίπου 6.500 μόνιμους κατοίκους. Είναι κτισμένη στο νότιο τμήμα του ομώνυμου κόλπου. Εκεί βρίσκεται και το νέο, μεγάλο λιμάνι των Χανίων, το οποίο θεωρείται ως ένα από τα μεγαλύτερα και ασφαλέστερα φυσικά λιμάνια της Μεσογείου. Χαρακτηριστικό είναι το μικρό ομώνυμο νησάκι που βρίσκεται στην είσοδο του λιμανιού.

Υπάρχουν αρκετά αξιοθέατα στην περιοχή της Σούδας. Το περίφημο φρούριο που έχτισαν οι Ενετοί το 1205 για να προστατέψουν τον κόλπο από τις πειρατικές επιθέσεις. Επίσης, σε απόσταση 10 χλμ. περίπου από την περιοχή της Σούδας άκμασε η αρχαία πόλη της Άπτερας όπου ερείπια του αρχαίου οικισμού είναι ορατά και σήμερα.

Η Σούδα διαθέτει πολλά ξενοδοχεία και ενοικιαζόμενα δωμάτια αλλά και καλή συγκοινωνία με τακτικά δρομολόγια.

Χανιά - Καλύβες

Χανιά - Καλύβες

TΤο μικρό παραθαλάσσιο και γραφικό χωριό Καλύβες βρίσκεται στην είσοδο του κόλπου της Σούδας, απέχει 20 χλμ. περίπου από τα Χανιά και έχει γύρω στους 1.200 μόνιμους κατοίκους. Πιστεύεται ότι το όνομα του οφείλεται στους Άραβες που εισέβαλαν στην περιοχή το 828 και έφτιαξαν ‘καλύβες’ για να μείνουν. Πρόκειται για ένα παραδοσιακό χωριό περιτριγυρισμένο από εκτάσεις με ελαιώνες και αμπέλια. Ο ποταμός Ξυδές που διασχίζει το χωριό του δίνει ένα ξεχωριστό χαρακτήρα και δροσίζει το περιβάλλον. Διαθέτει μία υπέροχη και καλά οργανωμένη παραλία. Αρκετά ξενοδοχεία και ενοικιαζόμενα δωμάτια προσφέρουν στον επισκέπτη πολλές επιλογές διαμονής.

Χανιά - Γεωργιούπολη

Χανιά - Γεωργιούπολη

Η Γεωργιούπολη είναι ένα παραθαλάσσιο χωριό το οποίο έχει εξελιχθεί σε σύγχρονο τουριστικό θέρετρο. Βρίσκεται νοτιοανατολικά της πόλης των Χανίων, σε απόσταση 37 χλμ. από αυτήν και έχει γύρω στους 500 μόνιμους κατοίκους. Το χωριό είναι κτισμένο στις εκβολές του ποταμού Αλμυρού σε μια καταπράσινη περιοχή. Στην ίδια περιοχή βρίσκονται και τα ερείπια της αρχαίας πόλης Αμφιμάλα. Διαθέτει μία πανέμορφη παραλία το μήκος της οποίας φτάνει τα 10 χλμ. Η περιοχή είναι καλά οργανωμένη και έτσι ο επισκέπτης μπορεί να βρει οποιουδήποτε είδους κατάλυμα, από πολυτελή ξενοδοχεία μέχρι ενοικιαζόμενα δωμάτια.

Χανιά - Κουρνάς

Χανιά - Κουρνάς

Το χωριό Κουρνάς βρίσκεται κοντά στα όρια των νομών Χανίων και Ρεθύμνου και απέχει 45 χλμ. από την πόλη των Χανίων. Είναι κτισμένο στους πρόποδες των Λευκών Όρεων με θέα στη μαγευτική ομώνυμη λίμνη που είναι και η μεγαλύτερη φυσική λίμνη του νησιού. Το καταπράσινο περιβάλλον σε συνδυασμό με τα γαλαζοπράσινα νερά της λίμνης συνθέτουν ένα πραγματικά ειδυλλιακό τοπίο. Το κολύμπι στη λίμνη επιτρέπεται και αξίζει να κάνει κάποιος το γύρο της με καραβάκι. Πολύ κοντά στο χωριό βρίσκεται επίσης το σπήλαιο του Κουρνά. Το χωριό δεν διαθέτει καταλύματα για διαμονή αλλά λόγο της ιδιαίτερης ομορφιάς του αξίζει να το επισκεφθεί κανείς.

Χανιά - Πλατανιάς

Χανιά - Πλατανιάς

Ο Πλατανιάς είναι ένα παραθαλάσσιο χωριό το οποίο βρίσκεται σε απόσταση 11 χλμ. δυτικά της πόλης των Χανίων και έχει γύρο στους 700 μόνιμους κατοίκους. Πρόκειται για ένα γραφικό χωριουδάκι, κτισμένο κατά μήκος της ακτής, στις πλαγιές ενός λόφου το οποίο τα τελευταία χρόνια έχει παρουσιάσει μεγάλη τουριστική ανάπτυξη. Η παραλία του Πλατανιά είναι αμμουδερή και πολυσύχναστη. Οι επιλογές διαμονή είναι πολλές αφού στην περιοχή λειτουργούν πολλά ξενοδοχεία και ενοικιαζόμενα δωμάτια.

Χανιά - Σφακιά

Χανιά - Σφακιά

Η Χώρα των Σφακίων βρίσκεται 75 χλμ. νοτιοανατολικά από τα Χανιά και έχει 300 περίπου μόνιμους κατοίκους. Πρόκειται για ένα μικρό χωριό με πλούσια παράδοση και ιστορία. Τα Σφακιά φημίζονται για τις πολλές μάχες που έδωσαν με όλους τους κατακτητές του νησιού και ακόμα και σήμερα είναι γνωστά ως ένας τόπος που γεννά γενναίους άνδρες.

Η περιοχή χαρακτηρίζεται από μία φυσική και άγρια ομορφιά και κοντά της βρίσκονται και τα μοναδικά σε ομορφιά φαράγγια της Σαμαριάς, της Ίμπρου, της Αράδαινας κ.α. Άξια αναφοράς είναι το φρούριο του 15ου – 16ου αιώνα, το μοναστήρι της Παναγίας της Θυμιανής και η σπηλιά του Δασκαλογιάννη η οποία είναι προσβάσιμη μόνο με καΐκι.

Το χωριό διαθέτει ξενοδοχεία και ενοικιαζόμενα δωμάτια. Η πρόσβαση γίνεται με υπεραστικό λεωφορείο ή ιδιωτικό μεταφορικό μέσο.

Χανιά - Γαύδος

Χανιά - Γαύδος

Η Γάυδος υπάγεται στο Νομό Χανίων και είναι το νοτιότερο ελληνικό και ταυτόχρονα ευρωπαϊκό άκρο με πληθυσμό 98 κατοίκων (απογραφή 2001). Απέχει 22 ναυτικά μίλια από την Χώρα Σφακίων, 31 από την Παλαιόχωρα και συνδέεται ακτοπλοϊκά και με τις δύο. Η Γαύδος αν και μικρό νησί είναι πλούσιο σε ιστορία λόγο της στρατηγικής γεωγραφικής της θέσης.

Σήμερα το νησί παραμένει αναξιόπιστο τουριστικά και διατηρεί την ηρεμία και την απομόνωση που την έκαναν πόλο έλξης των φυσιολατρών παρόλο που τα τελευταία χρόνια αποτελεί έναν πολύ δημοφιλή προορισμό. Η πυκνή βλάστηση που καλύπτει το μεγαλύτερο μέρος του νησιού σε συνδυασμό με τις χρυσές αμμουδιές και τα κρυστάλλινα γαλαζοπράσινα νερά συνθέτουν ένα ονειρεμένο τοπίο.

Το νησί διαθέτει ενοικιαζόμενα δωμάτια και η πρόσβαση σε αυτό γίνεται με καΐκι είτε από την Χώρα των Σφακίων, είτε από την Παλαιόχωρα είτε από την Αγία Ρούμελη.

 
 

Ο Καιρός στην Ελλάδα

 
Επιλέξτε περιοχή:
 
 
 
partners

Απαγορεύεται αυστηρώς η ακριβής, μερική, τμηματική, παραφρασμένη ή διασκευασμένη αναπαραγωγή των περιεχομένων ή του σχεδιασμού
αυτής της ιστοσελίδας, με οποιοδήποτε μέσο, μηχανικό, ηλεκτρονικό, φωτοαντιγραφικό ή άλλο, χωρίς τη συγκατάθεση του νόμιμου εκπροσώπου.

Copyright © 1994 - 2021 www.greekhotels.gr (KAVI CLUB S.A. - Ταξιδιωτικές Υπηρεσίες στην Ελλάδα)

Γρήγορη Αναζήτηση
Γράψτε και επιλέξτε το όνομα του Ξενοδοχείου και πιέστε GO.
Ξενοδοχεία & Διαμερίσματα στο νησί Κρήτη