Χανιά

Τουριστικές πληροφορίες

Τουριστικές πληροφορίες για την περιοχή Χανιά στην Κρήτη

 

Αναζήτηση ξενοδοχείων!Ξενοδοχεία, διαμερίσματα, bungalows, βίλλες και motels στην Ελλάδα.

Προορισμός
Επισκέπτες
Check in
Check out

Χανιά - Κρήτη Ξενοδοχεία και Διαμερίσματα

Κατάλογος Διαμερισμάτων και Ξενοδοχείων όλων των κατηγοριών και αστέρων ανά περιοχή.
Επιλέξτε το κατάλυμα της αρεσκείας σας και επικοινωνήστε κατευθείαν για την κράτηση των δωματίων σας.

  Λίστες Καταλυμάτων σε τουριστικές περιοχές των Χανίων
  Ταξιδιωτικές πληροφορίες για τα Χανιά Κρήτης
chania prefecuture crete island hotels and apartments greece

ΕΙΚΟΝΙΚH ΕΠΙΣΚΕΨΗ

Ταξιδιωτικές πληροφορίες
για τα
Χανιά Κρήτης
chania hotels and apartments crete island greece agia marina hotels and apartments crete island greece falasarna hotels and apartments crete island greece georgioupolis  hotels and apartments crete island greece

Χανιά - Ιστορία των Χανίων Κρήτης

Πληροφορίες σχετικά με την Ιστορία των Χανίων Κρήτης

chania prefecture crete island hotels and apartments greece

Η ευρύτερη περιοχή των Χανίων κατοικείται συνεχώς από την νεολιθική εποχή μέχρι σήμερα. Στην διάρκεια του Μινωϊκού πολιτισμού (2600-1100 π.Χ.) , στην θέση "Καστέλι", βρισκόταν η αρχαία πόλη "Κυδωνία", μια από της σημαντικότερες και ισχυρότερες αυτόνομες πόλεις κράτη της περιόδου. Μετά την καταστροφή του Μινωικού πολιτισμού η Κυδωνία εποικίζεται ,όπως και ολόκληρο το νησί, από τους Αχαιούς ,στην συνέχεια από τους Δωριείς και το 69 π.Χ. από τους Ρωμαίους.

Την Α’ Βυζαντινή περίοδο (330-824 μ.Χ.) η Κυδωνία ήταν επισκοπική έδρα της περιοχής μέχρι το 824 μ.Χ. που καταστρέφεται από τους Σαρακηνούς . Σε αυτή την περίοδο, της Αραβοκρατίας (828-961) μ.Χ. εμφανίζεται η ρίζα του τοπωνυμίου Χανιά. Το 961 μ.Χ η Κρήτη απελευθερώνεται από τον στρατηγό του Βυζαντίου Νικηφόρο Φωκά και διανύει την Β’ Βυζαντινή Περίοδο . Ο οικισμός της Κυδωνίας παραμένει ένα σημαντικό στρατιωτικό κέντρο και ο λόφος Καστέλι οχυρώνεται περιμετρικά .Τμήμα του Βυζαντινού αυτού τείχους σώζεται μέχρι σήμερα. Στην Δ’ Σταυροφορία 1204 μ.Χ., με την διάλυση του Βυζαντινού κράτους η Κρήτη παραχωρείται στην Γαληνοτάτη Δημοκρατία της Βενετίας, και διαιρείται αρχικά σε έξι και αργότερα σε τέσσερα μεγάλα διαμερίσματα . Ενα από αυτά παραμένει το διαμέρισμα των Χανίων (Canea) με κέντρο τα Χανιά.

Το 1252 η Βενετία αποφάσισε να εποικίσει την πόλη των Χανίων. Οι Βενετοί εγκαταστάθηκαν αρχικά στο λόφο Καστέλι, μέσα στο Βυζαντινό τείχος, όπου διαμόρφωσαν τον νέο οικισμό. Στους πρόποδες του λόφου αναπτύχθηκαν τα προάστια που αργότερα τα περιέκλεισαν τα καινούρια Ενετικά τείχη. Η πόλη και το λιμάνι της, δεύτερη σε σημασία για το Ενετικό Βασίλειο της Κρήτης, μετά τον Χάνδακα, (το σημερινό Ηράκλειο), αποτέλεσε σημαντικό κέντρο εμπορίου με σημαντικές εγκαταστάσεις προστασίας του στόλου. Το 1645, μετά από δύο μήνες πολιορκία, τα Χανιά παραδίδονται στους Τούρκους, και το 1669 όλη η Κρήτη βρίσκεται υπό Τουρκική κατοχή . Η πόλη των Χανίων γνωρίζει νέα οικονομική ακμή, καθώς αναπτύσσεται σημαντική κίνηση γύρω από το εμπόριο τοπικών προϊόντων.

Η Κρητική Επανάσταση του 1897 είχε σαν αποτέλεσμα την διεθνή κατοχή της Κρήτης από τις μεγάλες δυνάμεις, την Αγγλία την Γαλλία και την Ρωσία. Κύριο κέντρο δράσης αυτών των γεγονότων αποτέλεσαν τα Χανιά . Ο Τουρκικός στρατός αποχωρεί από την Κρήτη τον Νοέμβριο του 1898 και συγχρόνως εγκαταλείπει το νησί ο μισός Μουσουλμανικός πληθυσμός. Με την ίδρυση της ημιαυτόνομης "Κρητικής Πολιτείας" στα 1898 , τα Χανιά γνωρίζουν την μεγαλύτερη ακμή στην ιστορία τους ως πρωτεύουσα της Κρήτης και ζουν έντονα κάτω από τις νέες συνθήκες. Μετά την ένωση της Κρήτης με την Ελλάδα (1913) τα Χανιά παραμένουν πρωτεύουσα του νησιού και είναι η περίοδος που αρχίζει η συστηματική ανάπτυξη και χάραξη της πόλης των Χανίων έξω από τα τείχη. Αυτή την περίοδο γίνεται σταδιακή κατεδάφιση τμημάτων του τείχους και σημαντικών κτιρίων. Κατά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο μεγάλο τμήμα της περιτειχισμένης πόλης καταστράφηκε από τους βομβαρδισμούς.

Σήμερα η πόλη εντός των τειχών έχει χαρακτηρισθεί ως "ιστορικό διατηρητέο μνημείο" και γίνεται προσπάθεια διατήρησης και ανάδειξης της.

 
 

Ο Καιρός στην Ελλάδα

 
Επιλέξτε περιοχή:
 
 
 
partners

Απαγορεύεται αυστηρώς η ακριβής, μερική, τμηματική, παραφρασμένη ή διασκευασμένη αναπαραγωγή των περιεχομένων ή του σχεδιασμού
αυτής της ιστοσελίδας, με οποιοδήποτε μέσο, μηχανικό, ηλεκτρονικό, φωτοαντιγραφικό ή άλλο, χωρίς τη συγκατάθεση του νόμιμου εκπροσώπου.

Copyright © 1994 - 2021 www.greekhotels.gr (KAVI CLUB S.A. - Ταξιδιωτικές Υπηρεσίες στην Ελλάδα)

Γρήγορη Αναζήτηση
Γράψτε και επιλέξτε το όνομα του Ξενοδοχείου και πιέστε GO.
Ξενοδοχεία & Διαμερίσματα στο νησί Κρήτη