Φωκίδα

Ταξιδιωτικές πληροφορίες

Τουριστικές πληροφορίες για την περιοχή Φωκίδα στην Κεντρική Ελλάδα

 

Αναζήτηση ξενοδοχείων!Ξενοδοχεία, διαμερίσματα, bungalows, βίλλες και motels στην Ελλάδα.

Προορισμός
Επισκέπτες
Check in
Check out

Φωκίδα - Κεντρική Ελλάδα Ξενοδοχεία και Διαμερίσματα

Κατάλογος Διαμερισμάτων και Ξενοδοχείων όλων των κατηγοριών και αστέρων ανά περιοχή.
Επιλέξτε το κατάλυμα της αρεσκείας σας και επικοινωνήστε κατευθείαν για την κράτηση των δωματίων σας.

  Λίστες Καταλυμάτων σε τουριστικές περιοχές της Φωκίδας
  Ταξιδιωτικές πληροφορίες για την Φωκίδα Κεντρική Ελλάδα
Fokida central greece hotels and apartments greece

ΕΙΚΟΝΙΚH ΕΠΙΣΚΕΨΗ

Ταξιδιωτικές πληροφορίες
για την
Φωκίδα Κεντρική Ελλάδα
ancient delphi hotels and apartments Fokida central greece galaxidi hotels and apartments Fokida central greece Itea hotels and apartments Fokida central greece Ravia hotels and apartments Fokida central greece

Φωκίδα - Πόλεις & Χωριά στην Φωκίδα, Κεντρική Ελλάδα

Πληροφορίες σχετικά με τις Πόλεις & Χωριά στην Φωκίδα

Φωκίδα - Μαραθιάς

Φωκίδα - Μαραθιάς

Ο Μαραθιάς είναι χωριό του νομού Φωκίδος στα παράλια του Κορινθιακού κόλπου απ' την μεριά της Ρούμελης με πληθυσμό 450 κάτοικους. Η πεδιάδα του μικρή σε έκταση είναι σκεπασμένη από κάθε είδους οπωροφόρα δένδρα. Πορτοκαλιές, λεμονιές και λαδοελιές καλύπτουν τον κάμπο γύρω από τα σπίτια. Η ακρογιαλιά της περιοχής από την Φωκιότρυπα μέχρι το Σκάλωμα προσφέρεται για ξεκούραση. Οι κάτοικοι του χωριού εκτός από τα κτήματά τους συμπληρώνουν το εισόδημά τους από την παραμονή και εξυπηρέτηση των παραθεριστών ντόπιων και ξένων. Διοικητικά ανήκει στον Δήμο Ευπαλίου.

Φωκίδα - Μαριολάτα

Φωκίδα - Μαριολάτα

Η Μαριολάτα βρίσκεται στο νομό Φωκίδος στους πρόποδες του Παρνασσού σε υψόμετρο 380μ. και με πληθυσμό 539 κατοίκους. Κατά την ντόπια παράδοση πήρε το όνομά του από τις όμορφες, θερμές και μαριόλες γυναίκες του και από την Παναγία που λάτρευαν "Μαριολάτρα". Χωρίζεται σε δύο συνοικισμούς, τον παλαιό και τον καινούργιο. Διοικητικά ανήκει στο δήμο Γραβιάς.

Η Μαριολάτα είναι στενόμακρη με ευρύ ορίζοντα. Οι γραφικές της τοποθεσίες "Γκούρα" και "Δραμπάλα" με τις δροσερές πηγές συγκεντρώνουν πλήθος παραθεριστών. Ορειβάτες και κυνηγοί επισκέπτονται το χωριό τον χειμώνα και την άνοιξη. Οι κάτοικοι ασχολούνται με την καλλιέργεια δημητριακών, οσπρίων και αμπελιών. Ψηλά στο λόφο σώζονται τα ερείπια της δωρικής πόλης Βοίον που καταστράφηκε από τους Πέρσες το 480 π.Χ. καθώς και η Μπαρτοσπηλιά που κατασκευαζόταν κατά την επανάσταση του '21 μπαρούτι. Αξιόλογο επίσης είναι το φαράγκι που οδηγεί στην Μπαρτοσπηλιά. Γιορτάζει στις 8 Σεπτεμβρίου, εορτή της γέννησης της Θεοτόκου.

Φωκίδα - Γαλαξίδι

Φωκίδα - Γαλαξίδι

Αρχοντικό, γραφικό, περήφανο καμαρώνει δυτικά του Κρισαίου Κόλπου το ιστορικό Γαλαξείδι με 1400 κατοίκους κτισμένο στη θέση της αρχαίας πόλης Οιάνθεια ( ή στο Χάλαιον κατ΄άλλους), η ναυτική πολιτεία που σέρνει πίσω της 4.000 χρόνων ιστορική διαδρομή με κορύφωση στον αγώνα του ΄21.

Από τα πολλά αξιοθέατα ξεχωρίζουν : ο Ναός του Αγίου Νικολάου με το υπέροχο και μοναδικό ξυλόγλυπτο τέμπλο, λείψανα τειχών κ.ά της Αρχαίας Πόλης και λαξευτοί τάφοι της κλασικής περιόδου, στην περιοχή ''ΚΑΛΑΦΑΤΗ''. Ακόμη μπορεί κανείς να επισκεφτεί το Ναυτικό και Εθνολογικό Μουσείο, το Λαογραφικό Μουσείο, το ναό της Αγίας Παρασκευής με το ηλιακό ρολόι του, το βυζαντινό μοναστήρι του Σωτήρος χτισμένο το 1250 μ.Χ. κ.α.

Φωκίδα - Πενταγιοί

Φωκίδα - Πενταγιοί

Οι Πενταγιοί Φωκίδος, Πενταγιού όπως την αποκαλούν οι ντόπιοι, είναι ένα γραφικό χωριό της επαρχίας Δωρίδος. Το χωριό βρίσκεται σε υψόμετρο 950μ, 80 χλμ βορειοδυτικά από την πρωτεύουσα του νομού Άμφισσα, και διοικητικά ανήκει στο Δήμο Βαρδουσίων. Έχει 267 κατοίκους, σύμφωνα με την τελευταία απογραφή (2001).

Χτισμένο σε πλαγιά, το χωριό έχει θεά προς την ανατολή την κορφογραμμή των Βαρδουσίων, χιονοσκεπή συνήθως, ενώ τη δύση οριοθετεί το Ξεροβούνι με το ονομαστό τσάι του. Έλατα, πλατάνια, χιονισμένες βουνοκορφές, άφθονα νερά, πέτρινα σπίτια και καλντερίμια συμπληρώνουν το τοπίο.

 
 

Ο Καιρός στην Ελλάδα

 
Επιλέξτε περιοχή:
 
 
 
partners

Απαγορεύεται αυστηρώς η ακριβής, μερική, τμηματική, παραφρασμένη ή διασκευασμένη αναπαραγωγή των περιεχομένων ή του σχεδιασμού
αυτής της ιστοσελίδας, με οποιοδήποτε μέσο, μηχανικό, ηλεκτρονικό, φωτοαντιγραφικό ή άλλο, χωρίς τη συγκατάθεση του νόμιμου εκπροσώπου.

Copyright © 1994 - 2020 www.greekhotels.gr (KAVI CLUB S.A. - Ταξιδιωτικές Υπηρεσίες στην Ελλάδα)

Γρήγορη Αναζήτηση
Γράψτε και επιλέξτε το όνομα του Ξενοδοχείου και πιέστε GO.
Lefkada
Limnos
Ξενοδοχεία & Διαμερίσματα στην Κεντρική Ελλάδα.