Κορινθία

Ταξιδιωτικές πληροφορίες

Τουριστικές πληροφορίες για την περιοχή Κορινθία στην Πελοπόννησο

 

Αναζήτηση ξενοδοχείων!Ξενοδοχεία, διαμερίσματα, bungalows, βίλλες και motels στην Ελλάδα.

Προορισμός
Επισκέπτες
Check in
Check out

Κορινθία - Πελοπόννησος Ξενοδοχεία και Διαμερίσματα

Κατάλογος Διαμερισμάτων και Ξενοδοχείων όλων των κατηγοριών και αστέρων ανά περιοχή.
Επιλέξτε το κατάλυμα της αρεσκείας σας και επικοινωνήστε κατευθείαν για την κράτηση των δωματίων σας.

  Λίστες Καταλυμάτων σε τουριστικές περιοχές στην Κορινθία
  Ταξιδιωτικές πληροφορίες για την Κορινθία, Πελοπόννησος
korinthia peloponissos hotels and apartments greece

ΕΙΚΟΝΙΚH ΕΠΙΣΚΕΨΗ

Ταξιδιωτικές πληροφορίες
για την
Κορινθία Πελοπόννησος
korinths hotels and apartments peloponissos greece loutraki hotels and apartments peloponissos greece kiato hotels and apartments peloponissos greece xylokastron hotels and apartments peloponissos greece

Κορινθία - Αρχαιολογικοί Χώροι της Κορινθίας, Πελοπόννησος

Πληροφορίες σχετικά με τους Αρχαιολογικούς Χώρους της Κορινθίας

Αρχαιολογικοί Χώροι Κορινθίας - Ακροκόρινθος

Αρχαιολογικοί Χώροι Κορινθίας - Ακροκόρινθος

Το παλαιότερο κάστρο της Πελοποννήσου, που χρησιμοποιήθηκε και στην επανάσταση του 1821 και έπαιξε καθοριστικό ρόλο στην ελληνική ιστορία. Οι ανασκαφές ξεκίνησαν το 1961 από την Αμερικανική αρχαιολογική Σχολή. Τα σημαντικότερα κτίσματα που ήρθαν στο φως είναι ο ναΐσκος της Αφροδίτης, οι μικροί ναοί που ήταν αφιερωμένοι στη Δήμητρα και την Κόρη, βωμοί του Ήλιου, η κρήνη της "επάνω Πειρήνης". Επειδή το κάστρο ήταν σε διαρκή χρήση μέχρι και την νεότερη ιστορία, τα κτίσματα έχουν αναδομηθεί διαφορετικά πολλές φορές, γι’ αυτο και τα ευρύματα είναι ελάχιστα.

Αρχαιολογικοί Χώροι Κορινθίας - Αρχαία Κόρινθος

Αρχαιολογικοί Χώροι Κορινθίας - Αρχαία Κόρινθος

Η αρχαιότερη πόλη καταστράφηκε το 146 π.Χ., από τον Ρωμαίο Μόμμιο. Ο αρχαϊκός ναός του Απόλλωνα χτίστηκε το 530 π.Χ. Η αγορά της είχε μορφή ορθογωνίου και διαστάσεις 160 μέτρα μήκος και 70 πλάτος. Τα κυριότερα κτίσματα που την περιβάλλουν είναι η νότια στοά, που αποτελείται από ομοια αρχιτεκτονικά κτίσματα, αποτελούμενα από δύο δωμάτια. Έξω από τον κύριο αρχαιολογικό χώρο βρίσκεται το Ωδείο, κτισμένο στα τέλη του 1ου αιώνα μ.Χ., το οποίο ανακαινίστηκε από τον Ηρώδη τον Αττικό, προσθέτοντας την αυλή με τις στοές γύρω, η οποία έφερε το ωδείο πλησιέστερα στο θέατρο.

Αρχαιολογικοί Χώροι Κορινθίας - Αρχαιολογικός χώρος Ηραίου

Αρχαιολογικοί Χώροι Κορινθίας - Αρχαιολογικός χώρος Ηραίου

Στην περιοχή του Ηραίου Περαχώρας αποκαλύφτηκαν τα πιο σημαντικά κτίσματα του πρώιμου κορινθιακού πολιτισμού. Αξιοσημείοτο είναι το ιερό της Ήρας, κάτω από το κτίσμα του σημερινού φάρου. Σύμφωνα με τα απομεινάρια της Περαίας χώρας εκτιμάται ότι η γνωστή πόλη Οινόη βρισκόταν στην περιοχή του σημερινού Σχοίνου.

Αρχαιολογικοί Χώροι Κορινθίας - Αρχαία Σικυώνα

Αρχαιολογικοί Χώροι Κορινθίας - Αρχαία Σικυώνα

Βρίσκεται στο ύψωμα του Βασιλικού, 4 χιλιόμετρα νοτιοανατολικά του Κιάτου. Το θέατρο και το ρωμαϊκό λουτρό είναι τα σημαντικότερα από τα ερείπια της αρχαίας Σικυώνας. Στο ανώτερο υψίπεδο κτίστηκε η ελληνιστική Σικυώνα. Εκεί, κατασκευάστηκε το θέατρο. Βορειοδυτικά του θεάτρου, κατασκευάστηκε το στάδιο.

Αρχαιολογικοί Χώροι Κορινθίας - Αρχαιολογικός Χώρος Στυμφαλίας

Αρχαιολογικοί Χώροι Κορινθίας - Αρχαιολογικός Χώρος Στυμφαλίας

Την αρχαία Στυμφαλία αποκάλυψε ο Αναστάσιος Ορλάνδος, με τα θεμέλια ενός μεγάλου οικοδομήματος με κυκλικό τοίχο. Στη λίμνη της Στυμφαλίας διατηρούνται ίχνη του Αδριάνειου υδραγωγείου που μετέφερε τα νερά της περιοχής στην Κόρινθο. Τέλος, η φράγκικη εκκλησία, που τα ερείπιά της δεσπόζουν τώρα στην περιοχή, έχει δομηθεί κατά μεγάλο μέρος με αρχαίο υλικό, πιθανότατα από το ναό της Αρτέμιδας που εκτιμάται ότι βρισκόταν στην ίδια θέση.

 
 

Ο Καιρός στην Ελλάδα

 
Επιλέξτε περιοχή:
 
 
 
partners

Απαγορεύεται αυστηρώς η ακριβής, μερική, τμηματική, παραφρασμένη ή διασκευασμένη αναπαραγωγή των περιεχομένων ή του σχεδιασμού
αυτής της ιστοσελίδας, με οποιοδήποτε μέσο, μηχανικό, ηλεκτρονικό, φωτοαντιγραφικό ή άλλο, χωρίς τη συγκατάθεση του νόμιμου εκπροσώπου.

Copyright © 1994 - 2009 www.greekhotels.gr (KAVI CLUB S.A. - Ταξιδιωτικές Υπηρεσίες στην Ελλάδα)

Γρήγορη Αναζήτηση
Γράψτε και επιλέξτε το όνομα του Ξενοδοχείου και πιέστε GO.
Lefkada
Ξενοδοχεία & Διαμερίσματα στην Πελοπόννησο.