Αργοσαρονικός

Ταξιδιωτικές πληροφορίες

Τουριστικές πληροφορίες για την περιοχή Αργοσαρονικός στα Ελληνικά Νησιά

 

Αναζήτηση ξενοδοχείων!Ξενοδοχεία, διαμερίσματα, bungalows, βίλλες και motels στην Ελλάδα.

Προορισμός
Επισκέπτες
Check in
Check out

Αργοσαρονικός - Ελληνικά Νησιά Ξενοδοχεία και Διαμερίσματα

Κατάλογος Διαμερισμάτων και Ξενοδοχείων όλων των κατηγοριών και αστέρων ανά περιοχή.
Επιλέξτε το κατάλυμα της αρεσκείας σας και επικοινωνήστε κατευθείαν για την κράτηση των δωματίων σας.

  Λίστες Καταλυμάτων σε τουριστικές περιοχές στον Αργοσαρονικό
  Ταξιδιωτικές πληροφορίες για τον Αργοσαρονικό, Ελληνικά Νησιά
argosaronic islands greek islands hotels and apartments greece

ΕΙΚΟΝΙΚH ΕΠΙΣΚΕΨΗ

Ταξιδιωτικές πληροφορίες
για τον
Αργοσαρονικό Ελληνικά Νησιά
aegina island hotels and apartments greek islands greece hydra island hotels and apartments greek islands greece poros island hotels and apartments greek islands greece spetses island hotels and apartments greek islands greece

Αργοσαρονικός - Ιστορία του Αργοσαρονικού, Ελληνικά Νησιά

Πληροφορίες σχετικά με την Ιστορία του Αργοσαρονικού

argosaronic islands greek islands hotels and apartments greece

Η ιστορία των νησιών του Αργοσαρωνικού είναι στενά συνδεμένη με τη θάλασσα. Τα ονόματά τους ανάγονται στη μυθολογία, ενώ η ανθρώπινη παρουσία στους χώρους τους χάνεται στα βάθη της προϊστορίας. Η Σαλαμίνα - στην είσοδο του κόλπου της Ελευσίνας - παρουσιάζεται στην αρχαία ιστορία της στενά συνυφασμένη με τη γειτονική της Αίγινα, μέχρι που προσαρτήθηκε από το Σόλωνα στο κράτος της Αθήνας.

Το νησί συνέδεσε το όνομά του με μια από τις μεγαλύτερες ναυμαχίες της παγκόσμιας ιστορίας, που διαδραματίστηκε στα νερά του (480 π. Χ. ) ανάμεσα στον ελληνικό στόλο και τους Πέρσες. Η τριγωνική σε σχήμα Αίγινα - στη μέση σχεδόν του Σαρωνικού κόλπου - βρέθηκε στο σταυροδρόμι πολιτισμών και αντίθετων παρατάξεων εδώ και χιλιάδες χρόνια. Από τις ισχυρές ναυτικές δυνάμεις της αρχαιότητας, ήλθε πολύ νωρίς σε ρήξη με την αντίζηλό της την Αθήνα για την οποία - σύμφωνα με τον Αριστοτέλη αποτέλεσε ένα είδος μόνιμου πονοκέφαλου! Εδώ ανακαλύπτουμε ίχνη από όλες τις περιόδους της ιστορίας της: Τείχη και θεμέλια της Εποχής του Χαλκού, μυκηναϊκά λείψανα, κλασικά κατάλοιπα, βυζαντινές εκκλησίες και ερείπια μεσαιωνικής πόλης, μνημεία από τη νεότερη ιστορία της Ελλάδας, για σύντομο διάστημα της οποίας υπήρξε η πρώτη πρωτεύουσα υπό τον Καποδίστρια.

Ο Πόρος, απέναντι από τη βόρεια ακτή της χερσονήσου της Ερμιονίδας, θεωρούνταν ανέκαθεν το νησί του Ποσειδώνα - αποδείχθηκε ότι η λατρεία του εδώ ήταν πανάρχαια - και κέντρο παλαιότατης ναυτικής αμφικτιονίας που συγκροτήθηκε στα μέρη του τον 7ο αι. π. Χ..

Τα τελευταία στη σειρά από τα νησιά του Αργοσαρωνικού, η Ύδρα και οι Σπέτσες, είναι περισσότερο γνωστά για τη ναυτική τους παράδοση στη νεότερη ιστορία, την ακμή και τον πλούτο τους στο τέλος του l8ου και τις αρχές του l9ου αιώνα -τότε που τα καράβια τους μονοπωλούσαν το διαμετακομιστικό εμπόριο της Μεσογείου και οι καραβοκύρηδες, με τα οφέλη που αποκόμιζαν, στόλιζαν τα νησιά τους με τα καλοχτισμένα, εν είδει φρουρίου, αρχοντικά - και την ενεργό τους συμμετοχή στα ναυτικά κατορθώματα και τους Αγώνες του 1821 για την Ανεξαρτησία.

 
 

Ο Καιρός στην Ελλάδα

 
Επιλέξτε περιοχή:
 
 
 
partners

Απαγορεύεται αυστηρώς η ακριβής, μερική, τμηματική, παραφρασμένη ή διασκευασμένη αναπαραγωγή των περιεχομένων ή του σχεδιασμού
αυτής της ιστοσελίδας, με οποιοδήποτε μέσο, μηχανικό, ηλεκτρονικό, φωτοαντιγραφικό ή άλλο, χωρίς τη συγκατάθεση του νόμιμου εκπροσώπου.

Copyright © 1994 - 2022 www.greekhotels.gr (KAVI CLUB S.A. - Ταξιδιωτικές Υπηρεσίες στην Ελλάδα)

Γρήγορη Αναζήτηση
Γράψτε και επιλέξτε το όνομα του Ξενοδοχείου και πιέστε GO.
Ξενοδοχεία & Διαμερίσματα στα Ελληνικά Νησιά.
Ξενοδοχεία & Διαμερίσματα στα Ελληνικά Νησιά.