Ιόνιο & Κύθηρα

Ταξιδιωτικές πληροφορίες

Τουριστικές πληροφορίες για την περιοχή Ιόνιο & Κύθηρα στα Ελληνικά Νησιά

 

Αναζήτηση ξενοδοχείων!Ξενοδοχεία, διαμερίσματα, bungalows, βίλλες και motels στην Ελλάδα.

Προορισμός
Επισκέπτες
Check in
Check out

Ιόνιο & Κύθηρα - Ελληνικά Νησιά Ξενοδοχεία και Διαμερίσματα

Κατάλογος Διαμερισμάτων και Ξενοδοχείων όλων των κατηγοριών και αστέρων ανά περιοχή.
Επιλέξτε το κατάλυμα της αρεσκείας σας και επικοινωνήστε κατευθείαν για την κράτηση των δωματίων σας.

  Λίστες Καταλυμάτων σε τουριστικές περιοχές στο Ιόνιο & τα Κύθηρα
  Ταξιδιωτικές πληροφορίες για το Ιόνιο & τα Κύθηρα, Ελληνικά Νησιά
ionian and kythira islands greek islands hotels and apartments greece

ΕΙΚΟΝΙΚH ΕΠΙΣΚΕΨΗ

Ταξιδιωτικές πληροφορίες
για το
Ιόνιο & Κύθηρα Ελληνικά Νησιά
corfu island hotels and apartments greek islands greece zakynthos island hotels and apartments greek islands greece kefalonia island hotels and apartments greek islands greece lefkada island hotels and apartments greek islands greece

Ιόνιο & Κύθηρα - Ιστορία του Ιονίου & Κυθήρων, Ελληνικά Νησιά

Πληροφορίες σχετικά με την Ιστορία του Ιονίου & Κυθήρων

Ionian and Kythira Islands greek islands hotels and apartments greece

Η ιστορία των Ιονίων Νησιών χάνεται στο βάθος των αιώνων. Οι πρώτοι κάτοικοι της Παλαιολιθικής εποχής, άφησαν δείγματα της παρουσίας τους κυρίως στην Κεφαλονιά και στην Κέρκυρα. Στην Νεολιθική εποχή, τα Ιόνια Νησιά έχουν επαφές με την Ελλάδα και την Νότια Ιταλία. Οι πρώτοι Έλληνες εμφανίζονται στην εποχή του Χαλκού. Όπως μαρτυρούν τα ευρήματα και ο Μινωικός πολιτισμός άγγιξε τα Ιόνια νησιά.

Τα Ομηρικά έπη είναι η πρώτη μαρτυρία για τον πολιτισμό του Ιόνιου πελάγους. Η Οδύσσεια, με τις περιπέτειες του θρυλικού Οδυσσέα, δίνει τόσο ακριβείς περιγραφές, ώστε να θεωρείται ο πρώτος πλοηγός για την ανατολική Μεσόγειο. Ταυτίζοντας τις περιγραφές της Οδύσσειας με σημερινές περιοχές, ορισμένοι θεωρούν ότι οι Οθωνοί, στα Βορειοδυτικά της Κέρκυρας, είναι το νησί της Καλυψώς. Στο δίαυλο της Λευκάδας τοποθετείται η Σκύλα και η Χάρυβδη και όλοι συμφωνούν ότι η Κέρκυρα ήταν το νησί των Φαιάκων.

Στους ιστορικούς χρόνους, η Κέρκυρα είναι μια ισχυρή οικονομική και ναυτική δύναμη με δικές της αποικίες. Το 472 πΧ εδώ, γίνεται ο πρώτος στην ιστορία εμφύλιος πόλεμος. Στο 2ο πΧ αιώνα, τα νησιά του Ιόνιου, περνούν στην Ρωμαϊκή κυριαρχία και ακολουθούν την πορεία της Ρώμης.

Μέχρι το 1814 ανήκουν στους Γάλλους του Ναπολέοντα. Από το 1815 μέχρι το 1864 τίθενται υπό Αγγλική Προστασία. Στην περίοδο αυτή, το 1824, ξεκινά τη λειτουργία της η Ιόνιος Ακαδημία , το πρώτο Ελληνικό Πανεπιστήμιο. Το 1864 ενώνονται με την ελεύθερη πλέον Ελλάδα και ακολουθούν την τύχη της στους παγκόσμιους πολέμους. Ιδιαίτερα, στον Β' Παγκόσμιο πόλεμο, τα Ιόνια Νησιά πλήρωσαν βαρύ τίμημα και σε κτίρια αλλά και σε ανθρώπινα θύματα.

 
 

Ο Καιρός στην Ελλάδα

 
Επιλέξτε περιοχή:
 
 
 
partners

Απαγορεύεται αυστηρώς η ακριβής, μερική, τμηματική, παραφρασμένη ή διασκευασμένη αναπαραγωγή των περιεχομένων ή του σχεδιασμού
αυτής της ιστοσελίδας, με οποιοδήποτε μέσο, μηχανικό, ηλεκτρονικό, φωτοαντιγραφικό ή άλλο, χωρίς τη συγκατάθεση του νόμιμου εκπροσώπου.

Copyright © 1994 - 2022 www.greekhotels.gr (KAVI CLUB S.A. - Ταξιδιωτικές Υπηρεσίες στην Ελλάδα)

Γρήγορη Αναζήτηση
Γράψτε και επιλέξτε το όνομα του Ξενοδοχείου και πιέστε GO.
Ξενοδοχεία & Διαμερίσματα στα Ελληνικά Νησιά.
Ξενοδοχεία & Διαμερίσματα στα Ελληνικά Νησιά.