Ιόνιο & Κύθηρα

Ταξιδιωτικές πληροφορίες

Τουριστικές πληροφορίες για την περιοχή Ιόνιο & Κύθηρα στα Ελληνικά Νησιά

 

Αναζήτηση ξενοδοχείων!Ξενοδοχεία, διαμερίσματα, bungalows, βίλλες και motels στην Ελλάδα.

Προορισμός
Επισκέπτες
Check in
Check out

Ιόνιο & Κύθηρα - Ελληνικά Νησιά Ξενοδοχεία και Διαμερίσματα

Κατάλογος Διαμερισμάτων και Ξενοδοχείων όλων των κατηγοριών και αστέρων ανά περιοχή.
Επιλέξτε το κατάλυμα της αρεσκείας σας και επικοινωνήστε κατευθείαν για την κράτηση των δωματίων σας.

  Λίστες Καταλυμάτων σε τουριστικές περιοχές στο Ιόνιο & τα Κύθηρα
  Ταξιδιωτικές πληροφορίες για το Ιόνιο & τα Κύθηρα, Ελληνικά Νησιά
ionian and kythira islands greek islands hotels and apartments greece

ΕΙΚΟΝΙΚH ΕΠΙΣΚΕΨΗ

Ταξιδιωτικές πληροφορίες
για το
Ιόνιο & Κύθηρα Ελληνικά Νησιά
corfu island hotels and apartments greek islands greece zakynthos island hotels and apartments greek islands greece kefalonia island hotels and apartments greek islands greece lefkada island hotels and apartments greek islands greece

Ιόνιο & Κύθηρα - Αρχαιολογικοί Χώροι του Ιονίου & Κυθήρων, Ελληνικά Νησιά

Πληροφορίες σχετικά με τους Αρχαιολογικούς Χώρους του Ιονίου & Κυθήρων

Αρχαιολογικοί Χώροι Ιονίου & Κυθήρων - Αρχαία Ακρόπολη (Ιθάκη)

Αρχαιολογικοί Χώροι Ιονίου & Κυθήρων - Αρχαία Ακρόπολη (Ιθάκη)

Η Ιθάκη είναι ένα νησί πλούσιας αρχαιολογικής σημασίας. Στην κορυφή του λόφου Αετός βρίσκονται τα ερείπια της αρχαίας Ακρόπολης. Σύμφωνα με τους ντόπιους πρόκειται για τα ερείπια του παλατιού του Οδυσσέα. Η αλήθεια είναι ότι η ταυτότητα της συγκεκριμένης Ακρόπολης δεν έχει ξεκαθαριστεί ακόμη. Μπορεί να είναι η πόλη των Αλαλκομενών ή η Ιθακήσιων Πολιτεία του Αριστοτέλη.

Αρχαιολογικοί Χώροι Ιονίου & Κυθήρων - Παλαιόπολη (Κέρκυρα)

Αρχαιολογικοί Χώροι Ιονίου & Κυθήρων - Παλαιόπολη (Κέρκυρα)

Ο αρχαιολογικός χώρος της Παλαιόπολης αποτελεί την αγοράς της πόλης της Κέρκυρας από την αρχαιότητα έως τον 6ο μ.Χ. αιώνα. Τα σημαντικότερα αρχαιολογικά μνημεία του χώρου είναι: η αγορά, ο δωρικός ναός του Καρδακίου, τα ρωμαϊκά λουτρά και το Προ-ελληνιστικής εποχής καμπυλωτό κτίριο που μετασκευάστηκε στην πρωτοχριστιανική περίοδο σε Χριστιανικό ναό.

Αρχαιολογικοί Χώροι Ιονίου & Κυθήρων - Σπηλαίο της Δράκαινας (Κεφαλονιά)

Αρχαιολογικοί Χώροι Ιονίου & Κυθήρων - Σπηλαίο της Δράκαινας (Κεφαλονιά)

Το σπηλαίο της Δράκαινας βρίσκεται νότια του Βόχυνα σε ύψος 70 μέτρα. Στα βράχια του σπηλαίου υπάρχουν στοιχεία τόσο της προϊστορικής εποχής κατά την οποία χρησίμευε ως κατάλυμα, όσο και των ιστορικών χρόνων, έως και την ελληνιστική περίοδο, όπου ήταν ιερό των Νυμφών. Τα ευρήματα αποτελούνται κυρίως από κεραμικά σκεύη λατρείας, ειδώλια ως επί το πλείστον γυναικεία, οστά ζώων από θυσίες, αλλά και από αδρές παρεμβάσεις στον χώρο του σπηλαίου, όπως τοιχία, εστίες και δάπεδα.

Αρχαιολογικοί Χώροι Ιονίου & Κυθήρων - Το κάστρο της Αγίας Μαύρας (Λευκάδα)

Το κάστρο της Αγίας Μαύρας στέκεται επιβλητικό στην είσοδο του νησιού. Χτίστηκε περίπου το 1300μ.χ από τον Φράγκο ηγεμόνα Ιωάννη Ορσίνι. Το κάστρο είναι ένα από τα πιο επιβλητικά μεσαιωνικά κτίσματα στην Ελλάδα και αποτελεί πρότυπο οχυρωματικής τέχνης εκείνης της εποχής. Προστάτευε την πρωτεύουσα του νησιού και αποτελούσε τη σημαντικότερη αμυντική του θωράκιση απέναντι τους πειρατές και τους άλλους εχθρούς, από την πρώτη δεκαετία του 1300 ως το 1684 όπου καταλήφθηκε από τους Τούρκους.

Αρχαιολογικοί Χώροι Ιονίου & Κυθήρων - Μινωικό ιερό κορυφής (Κύθηρα)

Σε απόσταση λίγων χιλιομέτρων από τον αρχαιολογικό χώρο της Παλαιόπολης βρίσκεται το βουνό του Αγίου Γεωργίου ύψους 350 μ. όπου στη Μινωική εποχή άκμασε το ιερό κορυφής της γνωστής μινωικής αποικίας στο Καστρί. Το ιερό αυτό χρησιμοποιήθηκε από πρώτο μισό της δεύτερης χιλιετηρίδας π.Χ. και είναι το μόνο ασύλητο που βρέθηκε μέχρι τώρα. Σε μεγάλη ακμή έφτασε το ιερό κορυφής κατά τη νεοανακτορική περίοδο (1700 π.Χ. – 1400 π.Χ.) τότε που η Κρήτη κυριαρχούσε στη Μεσόγειο και τα Κύθηρα αποτελούσαν τον ενδιάμεσο σταθμό μεταξύ Κρήτης και Πελοποννήσου.

Το 1922 έγινε η πρώτη ανασκαφική έρευνα από τον καθηγητή Γ. Σακελλαράκη και έπειτα το 1993, 1994, οι οποίες έφεραν στο φως αξιόλογα ευρήματα και όχι μόνο μινωικά αλλά και μεταγενέστερα αφού το βουνό του Αγίου Γεωργίου είναι τόπος λατρείας εδώ και 3.500 χρόνια. Τα ευρήματα είναι λίθινα λατρευτικά αντικείμενα, πήλινα ειδώλια ζώων, χάλκινα ανθρώπινα είδωλα λατρευτών, χάλκινα αφιερώματα, κοσμήματα και κεραμικά.

 
 

Ο Καιρός στην Ελλάδα

 
Επιλέξτε περιοχή:
 
 
 
partners

Απαγορεύεται αυστηρώς η ακριβής, μερική, τμηματική, παραφρασμένη ή διασκευασμένη αναπαραγωγή των περιεχομένων ή του σχεδιασμού
αυτής της ιστοσελίδας, με οποιοδήποτε μέσο, μηχανικό, ηλεκτρονικό, φωτοαντιγραφικό ή άλλο, χωρίς τη συγκατάθεση του νόμιμου εκπροσώπου.

Copyright © 1994 - 2023 www.greekhotels.gr (KAVI CLUB S.A. - Ταξιδιωτικές Υπηρεσίες στην Ελλάδα)

Γρήγορη Αναζήτηση
Γράψτε και επιλέξτε το όνομα του Ξενοδοχείου και πιέστε GO.
Ξενοδοχεία & Διαμερίσματα στα Ελληνικά Νησιά.
Ξενοδοχεία & Διαμερίσματα στα Ελληνικά Νησιά.