Δωδεκάνησα

Ταξιδιωτικές πληροφορίες

Τουριστικές πληροφορίες για την περιοχή Δωδεκάνησα στα Ελληνικά Νησιά

 

Αναζήτηση ξενοδοχείων!Ξενοδοχεία, διαμερίσματα, bungalows, βίλλες και motels στην Ελλάδα.

Προορισμός
Επισκέπτες
Check in
Check out

Δωδεκάνησα - Ελληνικά Νησιά Ξενοδοχεία και Διαμερίσματα

Κατάλογος Διαμερισμάτων και Ξενοδοχείων όλων των κατηγοριών και αστέρων ανά περιοχή.
Επιλέξτε το κατάλυμα της αρεσκείας σας και επικοινωνήστε κατευθείαν για την κράτηση των δωματίων σας.

  Λίστες Καταλυμάτων σε τουριστικές περιοχές στα Δωδεκάνησα
  Ταξιδιωτικές πληροφορίες για τα Δωδεκάνησα, Ελληνικά Νησιά
dodecanese islands greek islands hotels and apartments greece

ΕΙΚΟΝΙΚH ΕΠΙΣΚΕΨΗ

Ταξιδιωτικές πληροφορίες
για τα
Δωδεκάνησα Ελληνικά Νησιά
rhodes island hotels and apartments greek islands greece karpathos island hotels and apartments greek islands greece astipalea island hotels and apartments greek islands greece kos island hotels and apartments greek islands greece

Δωδεκάνησα - Ιστορία των Δωδεκανήσων, Ελληνικά Νησιά

Πληροφορίες σχετικά με την Ιστορία των Δωδεκανήσων

Dodecanese islands greek islands hotels and apartments greece

Τα νησιά της Δωδεκανήσου – εκτός από τη γεωγραφική τους τοποθέτηση - τα ενώνει η κοινή ιστορική μοίρα. Αποτέλεσαν το μήλον της έριδος για πολλούς κατακτητές. Από τα ευρήματα των ανασκαφών προκύπτει ότι υπήρχε ζωή στα Δωδεκάνησα από την Νεολιθική Εποχή. Την εποχή της μεγάλης άνθησης του Μινωικού πολιτισμού πολλά από νησιά της Δωδεκάνησου είχαν αναπτύξει εμπορικές σχέσεις με τη Κρήτη. Ως κάτοικοι των νησιών εκείνης της περιόδου αναφέρονται οι Κάρες και οι Φοίνικες.

Την περίοδο των μεγάλων μετακινήσεων των πληθυσμών, στα νησιά εγκαταστάθηκαν Δωριείς. Τότε άνοιξε ένα μεγάλο κεφάλαιο στην ιστορία των Δωδεκανήσων. Είναι η περίοδος της μεγάλης ακμής της Λίνδου, της Καμείρου και της Ιαλυσού, που μαζί με τη Κω, την Κνίδο και την Αλικαρνασσό της Μικρά Ασίας αποτελούσαν τη Δωρική Εξάπολη.


Τα Αρχαϊκά χρόνια, η περίοδος ακμής συνεχίζεται για όλα τα νησιά. Το εμπόριο και η ναυτιλία γνωρίζει μεγάλη άνθηση, την οποία τερμάτισαν οι Περσικοί πόλεμοι. Όλα τα Δωδεκάνησα αποτέλεσαν μέλη της Αθηναϊκής Συμμαχίας.

Στα χρόνια της Ρωμαϊκής εποχής, τα νησιά αποτέλεσαν ρωμαϊκή επαρχία. Ακολούθησε μια μακρά περίοδος παρακμής για τα περισσότερα νησιά. Η γεωγραφική τους θέση και η ναυτική τους παράδοση τα βοήθησε να ανασυνταχθούν και από τον 11ο αιώνα και μετά να αρχίσουν να ανθούν και πάλι οικονομικά.

Το 1309 παραχωρήθηκαν στους Ιππότες του Τάγματος του Αγίου Ιωάννη. Είναι η εποχή που τα νησιά γνωρίζουν μεγάλη οικονομική και πνευματική άνθηση. Τότε κατασκευάστηκαν και μερικά από τα σημαντικότερα αξιοθέατα των Δωδεκανήσων. Όπως, η Μεσαιωνική πόλη της Ρόδου. Ένα έργο των Ιπποτών του Αγίου Ιωάννη και ένα αξεπέραστο μνημείο πολιτιστικής κληρονομιάς.

Το 1522 τα Δωδεκάνησα παραδόθηκαν στους Τούρκους. Όταν ξέσπασε η Επανάσταση του ’21, τα νησιά αγωνίστηκαν για την απελευθέρωση. Μετά τη λήξη του αγώνα όμως, δόθηκαν στην Τουρκία ως αντάλλαγμα για την παραχώρηση της Εύβοιας στην Ελλάδα.

Το 1912 τα Δωδεκάνησα τα κατέλαβαν οι Ιταλοί. Μετά το τέλος του Β’ Παγκόσμιου Πολέμου και συγκεκριμένα στις 7 Μαρτίου του 1948, τα Δωδεκάνησα ενώθηκαν με την Ελλάδα.

 
 

Ο Καιρός στην Ελλάδα

 
Επιλέξτε περιοχή:
 
 
 
partners

Απαγορεύεται αυστηρώς η ακριβής, μερική, τμηματική, παραφρασμένη ή διασκευασμένη αναπαραγωγή των περιεχομένων ή του σχεδιασμού
αυτής της ιστοσελίδας, με οποιοδήποτε μέσο, μηχανικό, ηλεκτρονικό, φωτοαντιγραφικό ή άλλο, χωρίς τη συγκατάθεση του νόμιμου εκπροσώπου.

Copyright © 1994 - 2020 www.greekhotels.gr (KAVI CLUB S.A. - Ταξιδιωτικές Υπηρεσίες στην Ελλάδα)

Γρήγορη Αναζήτηση
Γράψτε και επιλέξτε το όνομα του Ξενοδοχείου και πιέστε GO.
Lefkada
Limnos
Ξενοδοχεία & Διαμερίσματα στα Ελληνικά Νησιά.
Ξενοδοχεία & Διαμερίσματα στα Ελληνικά Νησιά.