Δωδεκάνησα

Ταξιδιωτικές πληροφορίες

Τουριστικές πληροφορίες για την περιοχή Δωδεκάνησα στα Ελληνικά Νησιά

 

Αναζήτηση ξενοδοχείων!Ξενοδοχεία, διαμερίσματα, bungalows, βίλλες και motels στην Ελλάδα.

Προορισμός
Επισκέπτες
Check in
Check out

Δωδεκάνησα - Ελληνικά Νησιά Ξενοδοχεία και Διαμερίσματα

Κατάλογος Διαμερισμάτων και Ξενοδοχείων όλων των κατηγοριών και αστέρων ανά περιοχή.
Επιλέξτε το κατάλυμα της αρεσκείας σας και επικοινωνήστε κατευθείαν για την κράτηση των δωματίων σας.

  Λίστες Καταλυμάτων σε τουριστικές περιοχές στα Δωδεκάνησα
  Ταξιδιωτικές πληροφορίες για τα Δωδεκάνησα, Ελληνικά Νησιά
dodecanese islands greek islands hotels and apartments greece

ΕΙΚΟΝΙΚH ΕΠΙΣΚΕΨΗ

Ταξιδιωτικές πληροφορίες
για τα
Δωδεκάνησα Ελληνικά Νησιά
rhodes island hotels and apartments greek islands greece karpathos island hotels and apartments greek islands greece astipalea island hotels and apartments greek islands greece kos island hotels and apartments greek islands greece

Δωδεκάνησα - Αρχαιολογικοί Χώροι των Δωδεκανήσων, Ελληνικά Νησιά

Πληροφορίες σχετικά με τους Αρχαιολογικούς Χώρους των Δωδεκανήσων

Αρχαιολογικοί Χώροι Δωδεκανήσων - Ενετικό Κάστρο Γκουερίνι ή Κουερίνι ή Κουιρίνι (Αστυπάλεα)

Αρχαιολογικοί Χώροι Δωδεκανήσων - Ενετικό Κάστρο Γκουερίνι ή Κουερίνι ή Κουιρίνι (Αστυπάλεα)

Αποτελεί το σημαντικότερο αξιοθέατο του νησιού προσφέροντας παράλληλα στον επισκέπτη μοναδική θέα. Ολόκληρος ο οικισμός του κάστρου καταλαμβάνει έκταση 4000 τ.μ. και έχει ανακηρυχθεί Διατηρητέο Μνημείο.

Σήμερα, εισερχόμενος κανείς στον οικισμό του κάστρου, συναντά έναν ανοιχτό χώρο στη θέση του οποίου βρίσκονταν παλιά τα ονομαστά «σώκαστρα». Σπίτια «ξώκαστρα» μπορεί ο επισκέπτης να δει στη νοτιοδυτική πλευρά του κάστρου όπου βρίσκονται τα χαρακτηριστικά αρχοντικά με την καμάρα στη βεράντα, στα βόρεια του ναού της Παναγιάς όπου υπάρχει σε ένα από τα «ξώκαστρα» μία πλάκα με το οικόσημο των Querini καθώς και στη βορειοανατολική πλευρά του κάστρου απέναντι από την είσοδο. Μέσα στο κάστρο υπάρχουν δύο εκκλησίες, ο ναός του Αγίου Γεωργίου πού αποτελεί την παλαιότερη εκκλησία της Αστυπάλαιας καθώς και ο ναός της Παναγιάς του Κάστρου, αφιερωμένος στον Ευαγγελισμό της Θεοτόκου, ο οποίος είναι χτισμένος στη θέση του πύργου πάνω από την πύλη.

Αρχαιολογικοί Χώροι Δωδεκανήσων - Αρχαίοι Τάφοι (Κάσος)

Αρχαιολογικοί Χώροι Δωδεκανήσων - Αρχαίοι Τάφοι
(Κάσος)

Στη θέση Χοχλακούλια κοντά στην παλαιοχριστιανική βασιλική του Εξεστράτηκου (Ταξιαρχών Μιχαήλ και Γαβριήλ), έχουν βρεθεί τρεις τάφοι που διατηρούνται σε καλή κατάσταση. Το ταφικό αυτό συγκρότημα χρονολογείται από τον 5ο ή 6ο αιώνα μ.Χ. και είναι λαξευμένο από μαλακό, πορώδες, ηφαιστειογενές πέτρωμα. Εικάζεται ότι κατά το παρελθόν είχαν ανοιχθεί και συληθεί, ενώ πιθανότατα προέρχονται από τον παλαιοχριστιανικό οικισμό που υπήρχε στην περιοχή.

Αρχαιολογικοί Χώροι Δωδεκανήσων - Ασκληπιείο (Κως)

Αρχαιολογικοί Χώροι Δωδεκανήσων - Ασκληπιείο
(Κως)

Σε απόσταση 3,5 χλμ νοτιοδυτικά της Κω υπάρχει το πιο φημισμένο και μακροβιότερο μνημείο της Κω, το Ασκληπιείο. Κατά την αρχαιότητα τα Ασκληπιεία ήσαν ιερά θεραπευτήρια και το συγκεκριμένο θεωρείται από τα σπουδαιότερα επειδή είχε διάρκεια πολλών αιώνων. Άρχισε να χτίζεται κατά τον 4ο αι.π.Χ. αν και στον ίδιο χώρο βρέθηκαν ευρήματα από την μυκηναϊκή και γεωμετρική περίοδο. Είναι διατεταγμένο σε τρία επίπεδα: Στο πρώτο υπάρχουν τα Προπύλαια, ερείπια Θερμών, Στοών και Βεσπασιανών. Στο δεύτερο υπάρχει ο αρχαιότερος ναός του Ασκληπιού (3ος αι.π.Χ.), ο Βωμός του Ασκληπιού ή του Κυπαρισσίου Απόλλωνος (4ος αι.μ.Χ.), κατάλοιπα ναού του Απόλλωνος (3ος αι.μ.Χ.), με αναστηλωμένους επτά κίονες. Τέλος, στο τρίτο επίπεδο υπάρχουν τα ερείπια του μεγάλου ναού του Ασκληπιού (2ος αι.π.Χ.) και ίχνη Ελληνιστικής Στοάς.

Αρχαιολογικοί Χώροι Δωδεκανήσων - Μεσαιωνική πόλη Ρόδου

Αρχαιολογικοί Χώροι Δωδεκανήσων - Μεσαιωνική πόλη Ρόδου

Η Μεσαιωνική Πόλη της Ρόδου όπως επικράτησε να λέγεται, είναι το περιτειχισμένο τμήμα της Παλιάς Πόλης και αποτελεί ένα από τα αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα ιστορικά μνημεία σε όλη την Ελλάδα. Επιπλέον, είναι ένα ολοζώντανο μνημείο, μοναδικό σε όλη την Ευρώπη, μιας και 6.000 περίπου άνθρωποι ζουν και εργάζονται σήμερα εκεί. O χώρος της παλιάς πόλης καταλαμβάνει μία έκταση περίπου 800 χλμ. περιτριγυρισμένο από τα τείχη και την τάφρο.

Αρχαιολογικοί Χώροι Δωδεκανήσων - Αρχαιολογικός χώρος Ιαλυσού (Ρόδος)

Αρχαιολογικοί Χώροι Δωδεκανήσων - Αρχαιολογικός χώρος Ιαλυσού (Ρόδος)

Η Ιαλυσός ήταν μία από τις τρεις αρχαίες πόλεις της Ρόδου μαζί με την Κάμειρο και την Λίνδο. Η Ιαλυσός φαίνεται πως είχε κατοικηθεί κατά την προϊστορική εποχή, καθώς στο χωριό Tριάντα έχουν αποκαλυφθεί λείψανα μινωικού οικισμού. Επιπλέον, μυκηναϊκά νεκροταφεία έχουν εντοπισθεί στους γύρω λόφους Mακριά Bουνάρα και Mόσχου Bουνάρα. Σημαντικός και εντυπωσιακός είναι ο ναός της Aθηνάς Πολιάδος, ο οποίος χρονολογείται στον 3ο-2ο αιώνα π.X, αλλά κατέλαβε τη θέση παλαιότερου ναού της κλασικής εποχής του 5ου αιώνα π.X.

Αρχαιολογικοί Χώροι Δωδεκανήσων - Κάστρο του Μεγάλου Χωριού (Τήλος)

Αρχαιολογικοί Χώροι Δωδεκανήσων - Κάστρο του Μεγάλου Χωριού (Τήλος)

Ένα από τα σημαντικότερα κάστρα της βυζαντινής περιόδου, που επισκευάστηκε ξανά στα χρόνια των Ιπποτών, είναι αυτό που ορθώνεται πάνω από το Μεγάλο Χωριό. Στην αρχαιότητα στη θέση αυτή βρισκόταν ελληνιστική ακρόπολη της οποίας σημάδια μπορεί να διακρίνει κανείς στο κάτω μέρος του τείχους και ιδιαίτερα στην κυρίως πύλη και την περίμετρο. Σε κάποια σημεία εμφανίζεται και πολυγωνική δόμηση, που ανάγεται στην Αρχαϊκή εποχή. Μια σειρά από πέτρινα σκαλιά μετά την πύλη οδηγεί στο σημείο όπου πιθανόν υπήρχε ναός αφιερωμένος στον Πύθιο Απόλλωνα και την Αθηνά Πολιάδα. Στη θέση του βρίσκεται τώρα ο ναός του Ταξιάρχη, που χτίστηκε στα μεταβυζαντινά χρόνια με ενδιαφέροντα κατάλοιπα τοιχογραφιών του 15ου –17ου αιώνα.

Αρχαιολογικοί Χώροι Δωδεκανήσων - Παλαιόκαστρο (Νίσυρος)

Το Παλαιόκαστρο ήταν η Ακρόπολη της Αρχαίας Νισύρου και χρονολογείται στον 4ο αιώνα π.Χ. Από το τεράστιο οχύρωμα με τους 7 πύργους που αποτελούσε εκείνη την εποχή το Παλαιόκαστρο, σώζεται σήμερα μόνο ένα μέρος του. Τα τείχη του περιβόλου, τα οποία είναι από τα πιο καλοδιατηρημένα εκείνης της εποχής, είναι φτιαγμένα από τεράστιους ογκόλιθους και ανήκουν στην κατηγορία των Κυκλώπειων ή Πελασγικών τειχών. Το πέτρωμα που χρησιμοποιήθηκε για τους ογκόλιθους του τείχους λέγεται «βασαλτικός ανδεσίτης». Είναι από τα πιο σκληρά και βαριά πετρώματα στον κόσμο και υπάρχει άφθονο στην νοτιοδυτική πλευρά του νησιού.

 
 

Ο Καιρός στην Ελλάδα

 
Επιλέξτε περιοχή:
 
 
 
partners

Απαγορεύεται αυστηρώς η ακριβής, μερική, τμηματική, παραφρασμένη ή διασκευασμένη αναπαραγωγή των περιεχομένων ή του σχεδιασμού
αυτής της ιστοσελίδας, με οποιοδήποτε μέσο, μηχανικό, ηλεκτρονικό, φωτοαντιγραφικό ή άλλο, χωρίς τη συγκατάθεση του νόμιμου εκπροσώπου.

Copyright © 1994 - 2024 www.greekhotels.gr (KAVI CLUB S.A. - Ταξιδιωτικές Υπηρεσίες στην Ελλάδα)

Γρήγορη Αναζήτηση
Γράψτε και επιλέξτε το όνομα του Ξενοδοχείου και πιέστε GO.
Ξενοδοχεία & Διαμερίσματα στα Ελληνικά Νησιά.
Ξενοδοχεία & Διαμερίσματα στα Ελληνικά Νησιά.