ΓΕΝΙΚΑ
Γενικές Πληροφορίες
Ιστορία
Αρχαιολογία
Μυθολογία
Τοπικά Προϊόντα
Ήθη και Έθιμα
Μουσεία
Αρχιτεκτονική
Προσωπικότητες
Χωριά / Οικισμοί
Εκκλησίες / Μοναστήρια
Παραλίες
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΓΙΑ ΤΟ ΝΗΣΙ ΤΗΣ ΙΚΑΡΙΑΣ
Πώς θα φθάσετε
Φωτογραφικό Υλικό
Χρήσιμες Πληροφορίες
ΔΙΑΜΟΝΗ
Ξενοδοχεία
Διαμερίσματα
Ψηφίστε & Προτείνετε
το νησί που σας αρέσει
να προβάλουμε το
2020!


Η ψήφος σας μετράει!
Ψηφίστε
Αποτελέσματα
ΤΙΜΩΜΕΝΟΙ ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ

Το 2012 προτείνατε
την Χίο στο Αιγαίο

Άρης Ν. Πουλιανός, Ικαρία Άρης Ν. Πουλιανός

Ο Άρης Ν. Πουλιανός γεννήθηκε στον Εύδηλο Ικαρίας στις 24 Ιουλίου 1924. Σπούδασε Βιολογία στις Η.Π.Α. και Ανθρωπολογία στην τ. Σ. Ένωση. Το 1961 του απενεμήθη ο τίτλος τού Διδάκτορα (Ph.D.) από το Πανεπιστήμιο της Μόσχας για τη διατριβή του “H Προέλευση των Ελλήνων”. Εργάστηκε στη Σοβιετική Ακαδημία, στο τμήμα Ανθρωπολογίας και διατέλεσε αρχηγός αποστολών τόσο στη Ρωσία, όσο και στη Βουλγαρία, Ρουμανία, Γιουγκοσλαβία, Αρμενία-Καύκασο, Καζακστάν, Τουρκμενιστάν, Ουζμπεκιστάν κλπ., διδάσκοντας ταυτόχρονα στο Πανεπιστήμιο της Μόσχας.

Το 1965 επαναπατρίστηκε και συνεχίζει με νεότερες ανθρωπολογικές μελέτες (Ιαπωνία-Αϊνού, Ισπανία κλπ.) οι οποίες ρίχνουν φως στην καταγωγή όχι μόνο των Βαλκανίων λαών, αλλά και των υπόλοιπων Ευρωπαίων.

Τον ίδιο χρόνο έγινε μέλος τής Διοικούσας Επιτροπής τού Πανεπιστημίου Πατρών και αντιπρόεδρος της Ελληνικής Σπηλαιολογικής Εταιρείας.

Παράλληλα ασχολείται συστηματικά με τις παλαιο-ανθρωπολογικές ανασκαφές τού Σπηλαίου Πετραλώνων και της ανοικτής θέσης Τρίλλιας Χαλκιδικής, καθώς και του προϊστορικού ελέφαντα στον Περδίκκα Πτολεμαΐδας.

Το 1969 εκλέχθηκε Αντιπρόεδρος του 8ου Παγκοσμίου Συνεδρίου Ανθρωπολογίας στο Τόκιο.

Το 1979 ορίσθηκε στην Πράγα Πρόεδρος του 3ου Πανευρωπαϊκού Συνεδρίου Ανθρωπολογίας, το οποίο πραγματοποίησε τις εργασίες του στα Πετράλωνα Χαλκιδικής το 1982.

Είναι ιδρυτής τής Ανθρωπολογικής Εταιρείας Ελλάδος (1971) και της Υπηρεσίας Παλαιοανθρωπολογίας - Σπηλαιολογίας τού Υπουργείου Πολιτισμού (1977).

Διατελεί μέλος τού Μονίμου Διεθνούς Συμβουλίου Ανθρωπολογικών και Εθνολογικών Επιστημών της UNESCO και από το 1987 ενεργό μέλος τής Ακαδημίας Επιστημών τής Ν. Υόρκης.

Έχει δημοσιεύσει 5 βιβλία και πάνω από 100 επιστημονικές εργασίες.

Λεωνίδας Βαρδαρός, Ικαρία Λεωνίδας Βαρδαρός

Γεννήθηκε στην Ικαρία το 1950. Σπούδασε θέατρο και κινηματογράφο στην Αθήνα και έχει συνεργαστεί ως ηθοποιός με διάφορες πρωτοποριακές θεατρικές ομάδες όπως και με ημικρατικά, δημοτικά, και κρατικά θέατρα.

Έχει σκηνοθετήσει για την τηλεόραση ΕΤ1 και ΕΤ2 πολιτιστικά και ιστορικά ντοκυμαντέρ σχετικά με εθνικά και κοινωνικά κινήματα στο Αιγαίο, καθώς και μια σειρά ημίωρων πολιτιστικών ταινιών για παιδιά. Έχει σκηνοθετήσει δύο ταινίες μικρού μήκους.

Φιλμογραφία

Ταινίες Μεγάλου Μήκους
•  Ούλοι εμείς, εφέντη

Ταινίες Μικρού Μήκους
•  Ο χαφιές

Ντοκιμαντέρ
•  Ικαρια: Η επανάσταση της 17ης Ιουλίου 1912 και η επίδρασή της στις τύχες του αιγαίου

Συμμετοχές ως ηθοποιός
•  Δική της υπόθεση
•  Η Λιλή που είχε ίσκιο αγοριού
•  Το διαμέρισμα

Άλλες συμμετοχές
•  Φωτογραφία στην ταινία μικρού μήκους Τόσο κοντά... μακριά μου

Το νησί Ικαρία
©  Ikaria Island copyright www.greekhotels.gr - Source: www.nikaria.gr, www.dimosikarias.gr
 

Ο Καιρός στην Ελλάδα

 
Επιλέξτε περιοχή:
 
 
partners

Απαγορεύεται αυστηρώς η ακριβής, μερική, τμηματική, παραφρασμένη ή διασκευασμένη αναπαραγωγή των περιεχομένων ή του σχεδιασμού
αυτής της ιστοσελίδας, με οποιοδήποτε μέσο, μηχανικό, ηλεκτρονικό, φωτοαντιγραφικό ή άλλο, χωρίς τη συγκατάθεση του νόμιμου εκπροσώπου.

Copyright © 1994 - 2019 www.greekhotels.gr (KAVI CLUB S.A. - Ταξιδιωτικές Υπηρεσίες στην Ελλάδα)

Γρήγορη Αναζήτηση
Γράψτε και επιλέξτε το όνομα του Ξενοδοχείου και πιέστε GO.
Lefkada