Φωκίδα

Ταξιδιωτικές πληροφορίες

Τουριστικές πληροφορίες για την περιοχή Φωκίδα στην Κεντρική Ελλάδα

 

Αναζήτηση ξενοδοχείων!Ξενοδοχεία, διαμερίσματα, bungalows, βίλλες και motels στην Ελλάδα.

Προορισμός
Επισκέπτες
Check in
Check out

Φωκίδα - Κεντρική Ελλάδα Ξενοδοχεία και Διαμερίσματα

Κατάλογος Διαμερισμάτων και Ξενοδοχείων όλων των κατηγοριών και αστέρων ανά περιοχή.
Επιλέξτε το κατάλυμα της αρεσκείας σας και επικοινωνήστε κατευθείαν για την κράτηση των δωματίων σας.

  Λίστες Καταλυμάτων σε τουριστικές περιοχές της Φωκίδας
  Ταξιδιωτικές πληροφορίες για την Φωκίδα Κεντρική Ελλάδα
Fokida central greece hotels and apartments greece

ΕΙΚΟΝΙΚH ΕΠΙΣΚΕΨΗ

Ταξιδιωτικές πληροφορίες
για την
Φωκίδα Κεντρική Ελλάδα
ancient delphi hotels and apartments Fokida central greece galaxidi hotels and apartments Fokida central greece Itea hotels and apartments Fokida central greece Ravia hotels and apartments Fokida central greece

Φωκίδα - Μουσεία στην Φωκίδα, Κεντρική Ελλάδα

Πληροφορίες σχετικά με τα Μουσεία στην Φωκίδα

Μουσεία Φωκίδας - Αρχαιολογικό μουσείο Δελφών

Μουσεία Φωκίδας - Αρχαιολογικό μουσείο Δελφών

Το Αρχαιολογικό Μουσείο Δελφών, από τα πιο σημαντικά στην Ελλάδα, παρουσιάζει την ιστορία του φημισμένου δελφικού ιερού και του πιο ξακουστού μαντείου του αρχαίου ελληνικού κόσμου. Οι πλούσιες συλλογές του περιλαμβάνουν κυρίως αρχιτεκτονικά γλυπτά, αγάλματα και έργα μικροτεχνίας, αφιερώματα των πιστών στο ιερό, τα οποία ανακλούν τη θρησκευτικο-πολιτική και καλλιτεχνική δραστηριότητά του σε όλη την ιστορική του πορεία, από την ίδρυση του απολλώνειου τεμένους τον 8ο αι. π.Χ. έως την παρακμή του στα χρόνια της ύστερης αρχαιότητας.

Μουσεία Φωκίδας - Αρχαιολογικό μουσείο Λιδορικίου

Μουσεία Φωκίδας - Αρχαιολογικό μουσείο Λιδορικίου

Η Αρχαιολογική Συλλογή Λιδορικίου δρύθηκε για να εκτεθούν τα ευρήματα της πόλης του Καλλίου από τους Γεωμετρικούς ως τους Παλαιοχριστιανικούς χρόνους. Τα ευρήματα προέρχονται από ανασκαφές και παραδόσεις και μαζί με τα τείχη της είναι ότι έχει απομείνει σήμερα από την πόλη της αρχαίας Ανατολικής Αιτωλίας. Η έκθεση των κινητών ευρημάτων του Καλλίου αποκτά ιδιαίτερη σημασία γιατί τα οικοδομικά λείψανα σήμερα έχουν κατακλυσθεί από τα νερά της τεχνητής λίμνης του Μόρνου.

Μουσεία Φωκίδας - Αρχαιολογική Συλλογή Γαλαξειδίου

Μουσεία Φωκίδας - Αρχαιολογική Συλλογή Γαλαξειδίου

Η Αρχαιολογική Συλλογή Γαλαξειδίου φιλοξενεί ευρήματα από την ευρύτερη περιοχή του Γαλαξειδίου, που σχετίζονται με τον ιδιωτικό και το δημόσιο βίο, την εμπορική δραστηριότητα και τα νεκροταφεία των πόλεων και καλύπτουν χρονολογικά όλη την ιστορία του τόπου, από την Εποχή του Χαλκού μέχρι το τέλος της αρχαιότητας.

Συστεγάζεται με το Ναυτικό και Εθνολογικό Μουσείο σε ένα παραδοσιακό γαλαξειδιώτικο κτήριο, που οικοδομήθηκε το 1868-1870 για να στεγάσει το Σχολείο Θηλέων, το Δημαρχείο και το Αστυνομικό Κατάστημα της πόλης. Στις δύο αίθουσές του φιλοξενούνταν το Δημαρχείο και το Κοινοτικό Κατάστημα μέχρι το 1979, ενώ η άλλη αίθουσα χρησιμοποιήθηκε για λίγο ως «Τριχαπτοποιείον» (σχολή υφαντικής και χειροτεχνίας) και από το 1932 φιλοξενούσε τη Ναυτική Πινακοθήκη του Γαλαξειδίου.

 
 

Ο Καιρός στην Ελλάδα

 
Επιλέξτε περιοχή:
 
 
 
partners

Απαγορεύεται αυστηρώς η ακριβής, μερική, τμηματική, παραφρασμένη ή διασκευασμένη αναπαραγωγή των περιεχομένων ή του σχεδιασμού
αυτής της ιστοσελίδας, με οποιοδήποτε μέσο, μηχανικό, ηλεκτρονικό, φωτοαντιγραφικό ή άλλο, χωρίς τη συγκατάθεση του νόμιμου εκπροσώπου.

Copyright © 1994 - 2019 www.greekhotels.gr (KAVI CLUB S.A. - Ταξιδιωτικές Υπηρεσίες στην Ελλάδα)

Γρήγορη Αναζήτηση
Γράψτε και επιλέξτε το όνομα του Ξενοδοχείου και πιέστε GO.
Lefkada
Ξενοδοχεία & Διαμερίσματα στην Κεντρική Ελλάδα.