Φωκίδα

Ταξιδιωτικές πληροφορίες

Τουριστικές πληροφορίες για την περιοχή Φωκίδα στην Κεντρική Ελλάδα

 

Αναζήτηση ξενοδοχείων!Ξενοδοχεία, διαμερίσματα, bungalows, βίλλες και motels στην Ελλάδα.

Προορισμός
Επισκέπτες
Check in
Check out

Φωκίδα - Κεντρική Ελλάδα Ξενοδοχεία και Διαμερίσματα

Κατάλογος Διαμερισμάτων και Ξενοδοχείων όλων των κατηγοριών και αστέρων ανά περιοχή.
Επιλέξτε το κατάλυμα της αρεσκείας σας και επικοινωνήστε κατευθείαν για την κράτηση των δωματίων σας.

  Λίστες Καταλυμάτων σε τουριστικές περιοχές της Φωκίδας
  Ταξιδιωτικές πληροφορίες για την Φωκίδα Κεντρική Ελλάδα
Fokida central greece hotels and apartments greece

ΕΙΚΟΝΙΚH ΕΠΙΣΚΕΨΗ

Ταξιδιωτικές πληροφορίες
για την
Φωκίδα Κεντρική Ελλάδα
ancient delphi hotels and apartments Fokida central greece galaxidi hotels and apartments Fokida central greece Itea hotels and apartments Fokida central greece Ravia hotels and apartments Fokida central greece

Φωκίδα - Ιστορία της Φωκίδας, Κεντρική Ελλάδα

Πληροφορίες σχετικά με την Ιστορία της Φωκίδας

Fokida hotels and apartments Central Greece

Η Φωκίδα, ένας πανάρχαιος τόπος, τραχύς, δωρικός αλλά ζεστός και φιλόξενος. Περιδιαβάζοντάς την ο ντόπιος αλλά και ο ξένος επισκέπτης - περιηγητής έχει την ευκαιρία να γνωρίσει και να θαυμάσει ένα χώρο με ποικίλες φυσικές ομορφιές, σε ένα εναλλασσόμενο γεωμορφολογικό τοπίο και να περπατήσει στα χνάρια της ανθρώπινης παρουσίας εδώ και χιλιάδες χρόνια.

Ξεκινώντας από το σήμερα θα φτάσει στο χώρο του μύθου. Την ανθρώπινη παρουσία εδώ στη Φωκίδα στον αφαλό της Ελληνικής γης, θα την ψηλαφίσει σε κάθε γωνιά της και θα βιώσει στην αυθεντική τους μορφή το πέρασμα και την πορεία της μέσα από την μυθολογία, την ιστορία, την τέχνη, τον πολιτισμό. Θα νιώσει τη ζεστασιά και φιλοξενία των σύγχρονων κατοίκων της και θα γίνει εκούσιος πρεσβευτής της ομορφιάς, της ιστορικής διαδρομής και της προσφοράς της στον κόσμο που ζει πέρα από τα δικά της σύνορα.

Η Φωκίδα πήρε το όνομα της από τον Φώκο, υιό του Αιακού, αρχηγό των Αιγινητών που κατέλαβε την περιοχή ή κατ΄άλλη εκδοχή από το Φώκο υιό του Ορνυτίωνα, αρχηγό των Κορινθίων, που κυρίευσε το χώρο της.

Πρώτοι κάτοικοί της οι Πελασγοί και στη συνέχεια ήρθαν και αναμείχθηκαν μαζί τους οι Αιολείς και οι Δωριείς. Στην αρχαία περίοδο διέφερε γεωγραφικά από την σημερινή. Απλώνονταν ανατολικά μέχρι τη Λοκρίδα και την Αντίκυρα. Με τη διαμόρφωση του Ελληνικού Κράτους προστέθηκε στη Φωκίδα ο χώρος της Εσπερίας Λοκρίδας με σπουδαιότερες πόλεις την Άμφισσα, τη Μυωνία (σημερινή Αγ.Ευθυμία), το Χάλαιον, την Οιάνθη (Γαλαξείδι), τη Τολοφώνα και το Ευπάλιον.

 
 

Ο Καιρός στην Ελλάδα

 
Επιλέξτε περιοχή:
 
 
 
partners

Απαγορεύεται αυστηρώς η ακριβής, μερική, τμηματική, παραφρασμένη ή διασκευασμένη αναπαραγωγή των περιεχομένων ή του σχεδιασμού
αυτής της ιστοσελίδας, με οποιοδήποτε μέσο, μηχανικό, ηλεκτρονικό, φωτοαντιγραφικό ή άλλο, χωρίς τη συγκατάθεση του νόμιμου εκπροσώπου.

Copyright © 1994 - 2019 www.greekhotels.gr (KAVI CLUB S.A. - Ταξιδιωτικές Υπηρεσίες στην Ελλάδα)

Γρήγορη Αναζήτηση
Γράψτε και επιλέξτε το όνομα του Ξενοδοχείου και πιέστε GO.
Lefkada
Ξενοδοχεία & Διαμερίσματα στην Κεντρική Ελλάδα.