Ευρυτανία

Ταξιδιωτικές πληροφορίες

Τουριστικές πληροφορίες για την περιοχή Ευρυτανία στην Κεντρική Ελλάδα

 

Αναζήτηση ξενοδοχείων!Ξενοδοχεία, διαμερίσματα, bungalows, βίλλες και motels στην Ελλάδα.

Προορισμός
Επισκέπτες
Check in
Check out

Ευρυτανία - Κεντρική Ελλάδα Ξενοδοχεία και Διαμερίσματα

Κατάλογος Διαμερισμάτων και Ξενοδοχείων όλων των κατηγοριών και αστέρων ανά περιοχή.
Επιλέξτε το κατάλυμα της αρεσκείας σας και επικοινωνήστε κατευθείαν για την κράτηση των δωματίων σας.

  Λίστες Καταλυμάτων σε τουριστικές περιοχές της Ευρυτανίας
  Ταξιδιωτικές πληροφορίες για την Ευρυτανία Κεντρική Ελλάδα
Evritania central greece hotels and apartments greece

ΕΙΚΟΝΙΚH ΕΠΙΣΚΕΨΗ

Ταξιδιωτικές πληροφορίες
για την
Ευρυτανία Κεντρική Ελλάδα
Domnista Evritania hotels and apartments central greece Fourna Evritania hotels and apartments central greece karpenisi evritania hotels and apartments central greece Megaloa Horio Evritania hotels and apartments central greece

Ευρυτανία - Μουσεία στην Ευρυτανία, Κεντρική Ελλάδα

Πληροφορίες σχετικά με τα Μουσεία στην Ευρυτανία

Μουσεία Ευρυτανίας - Μουσείο Εθνικής Αντίστασης Κορυσχάδων

Μουσεία Ευρυτανίας - Μουσείο Εθνικής Αντίστασης Κορυσχάδων

Στο σχολείο του χωριού το Μάιο του 1944 συνήλθε το Εθνικό Συμβούλιο το οποίο προήλθε από τις Πρώτες Ελεύθερες Εκλογές και στο οποίο συμμετείχαν 176 Εθνοσύμβουλοι ως αντιπρόσωποι από όλη την Ελλάδα. Με την λήξη των εργασιών του Εθνικού Συμβουλίου εγκρίθηκε το ψήφισμα: Όλες οι εξουσίες πηγάζουν από το λαό και ασκούνται από το λαό. Το Μουσείο χαρακτηριστικά ιστορικό,διατηρητέο μνημείο και σε αυτό λειτουργεί έκθεση φωτογραφίας του φωτογρά φου της Εθνικής Αντίστασης Σπύρου Μελετζή.

Μουσεία Ευρυτανίας - Μουσείο Βίνιανης

Μουσεία Ευρυτανίας - Μουσείο Βίνιανης

Στη Βίνιανη Ευρυτανίας συγκεκριμένα στην παλιά Βίνιανη υπάρχει το Ιστορικό Σύμβολο «Το σχολείο της Βίνιανης» και αποτελεί τόπο προσκυνήματος γιατί έχει γραφεί στην Ιστορία αυτού του τόπου. Στις 10 Μαρτίου του 1994 στο Σχολείο αυτό συγκροτήθκε η «Κυβέρνηση του Βουνού»,η πρώτη Κυβέρνηση της Ελεύθερης Ελλάδος,γεγονός που απέδρασε σε όλο τον αγώνα του λαού μας.Συγκροτήθηκε η Πολιτική Επιτροπή Εθνικής Απελευθέρωσης, ΠΣΣΑ, ήταν συντονιστικό και καθοδηγητικό όργανο στις συνεχείς νίκες του ελληνικού λαού. Το παρόν τότε είχε δώσει Βίνιανη στις 22/11/1942 όταν από εδώ και πάλι Άρης Βελουχιώτης και Ναπολέων Ζέρβας με τους σαμποτέρ για την ανατίναξη της γέφυρας του Γοργοποτάμου.

Σήμερα γίνεται προσπάθεια να αποκατασταθούν οι φθορές στο Σχολείο (Μουσείο), ώστε ν’ αποτελεί ο χώρος αυτός πόλο έλξης για να γνωρίσουν όλοι την Ιστορία μας. Στο Μουσείο υπάρχει αρκετό φωτογραφικό υλικό καθώς και έντυπο υλικό της εποχής εκείνης που αναφέρεται στους και στην Πρωτεύουσα της Ελεύθερης Ελλάδας, Βίνιανη.

Μουσεία Ευρυτανίας - Μουσείο στο Παλιό Μικρό Χωριό

Μουσεία Ευρυτανίας - Μουσείο στο Παλιό Μικρό Χωριό

Το μουσείο στεγάζεται στο παλιό σχολείο του Μ. Χωριού και αποτελείται από τρεις αίθουσες. Διαθέτει σπάνιο φωτογραφικό υλικό από την κατολίσθηση του χωριού το 1963,φωτογραφικό υλικό εκθέματα σχετικά με την αντίσταση, κομμάτια από το τυπογραφικό υλικό που υπήρχε, συγγράμματα της εποχής. Επίσης το μουσείο φιλοξενεί παραδοσιακές στολές, αντικείμενα λαογραφικής τέχνης, καθώς και αρχαία εκθέματα, κεραμικά κ.λ.π.. Λειτουργεί και ως πνευματική γωνία ιδιαίτερα τους καλοκαιρινούς μήνες.

Μουσεία Ευρυτανίας - Μουσείο Μοναστηριού Προυσσού

Μουσεία Ευρυτανίας - Μουσείο Μοναστηριού Προυσσού

Περιέχει ιστορικά και θρησκευτικά εκθέματα. Στο μοναστήρι λειτουργεί ενδιαφέρον με πολλά εκθέματα, όπως βιβλία του 15ου και 16ου αιώνα, χειρόγραφα, τυπογραφημένα βιβλία, ένα του 1821, που μπορεί να ήταν του Καραϊσκάκη, καθώς και πολλά άμφια. Απέχει 33 χλμ από το Καρπενήσι.

 
 

Ο Καιρός στην Ελλάδα

 
Επιλέξτε περιοχή:
 
 
 
partners

Απαγορεύεται αυστηρώς η ακριβής, μερική, τμηματική, παραφρασμένη ή διασκευασμένη αναπαραγωγή των περιεχομένων ή του σχεδιασμού
αυτής της ιστοσελίδας, με οποιοδήποτε μέσο, μηχανικό, ηλεκτρονικό, φωτοαντιγραφικό ή άλλο, χωρίς τη συγκατάθεση του νόμιμου εκπροσώπου.

Copyright © 1994 - 2019 www.greekhotels.gr (KAVI CLUB S.A. - Ταξιδιωτικές Υπηρεσίες στην Ελλάδα)

Γρήγορη Αναζήτηση
Γράψτε και επιλέξτε το όνομα του Ξενοδοχείου και πιέστε GO.
Lefkada
Ξενοδοχεία & Διαμερίσματα στην Κεντρική Ελλάδα.