Εύβοια

Ταξιδιωτικές πληροφορίες

Τουριστικές πληροφορίες για την περιοχή Εύβοια στην Κεντρική Ελλάδα

 

Αναζήτηση ξενοδοχείων!Ξενοδοχεία, διαμερίσματα, bungalows, βίλλες και motels στην Ελλάδα.

Προορισμός
Επισκέπτες
Check in
Check out

Εύβοια - Κεντρική Ελλάδα Ξενοδοχεία και Διαμερίσματα

Κατάλογος Διαμερισμάτων και Ξενοδοχείων όλων των κατηγοριών και αστέρων ανά περιοχή.
Επιλέξτε το κατάλυμα της αρεσκείας σας και επικοινωνήστε κατευθείαν για την κράτηση των δωματίων σας.

  Λίστες Καταλυμάτων σε τουριστικές περιοχές της Εύβοιας
  Ταξιδιωτικές πληροφορίες για την Εύβοια Κεντρική Ελλάδα
evia central greece hotels and apartments greece

ΕΙΚΟΝΙΚH ΕΠΙΣΚΕΨΗ

Ταξιδιωτικές πληροφορίες
για την
Εύβοια Κεντρική Ελλάδα
edipsos hotels and apartments central greece eretria hotels and apartments central greece halkida hotels and apartments central greece karystos hotels and apartments central greece

Εύβοια - Ιστορία της Εύβοιας, Κεντρική Ελλάδα

Πληροφορίες σχετικά με την Ιστορία της Εύβοιας

Evia hotels and apartments Central Greece

Η Εύβοια κατοικήθηκε από την εποχή του λίθου. Πολλά και διάσπαρτα ευρήματα και οικισμοί αυτής της περιόδου έχουν εντοπιστεί στη, Χαλκίδα, την Αμάρυνθο, τα Ψαχνά, την Κάρυστο, την Ιστιαία κ.α. Ευρήματα από την εποχή του χαλκού υπάρχουν στο Λευκαντί και μια μεγάλη πρωτοελλαδική πόλη στο Μάνικα.

Από το παρακείμενο στη Χαλκίδα λιμάνι της Αυλίδας μετά την θυσία της Ιφιγένειας, ξεκίνησε ο ελληνικός στόλος για την Τροία. Οι κάτοικοι της Εύβοιας, οι Άβαντες έλαβαν μέρος στον πόλεμο αυτό με 40 πλοία. Κατά την διάρκεια του δεύτερου ελληνικού αποικισμού, οι δύο ισχυρές πόλεις του νησιού, η Χαλκίδα και η Ερέτρια, ίδρυσαν αποικίες τόσο στην Ελλάδα (Χαλκιδική), όσο και στη νότια Ιταλία και Σικελία.

Τον 7ο αιώνα π.Χ. ξεκίνησαν μακροχρόνιες συγκρούσεις μεταξύ Χαλκίδας και Ερέτριας, γνωστές ως «Ληλάντιος Πόλεμος». Κατά την διάρκεια των περσικών πολέμων στο Ακρωτήρι του Αρτεμισίου στη βόρεια Εύβοια έγινε η ομώνυμη ναυμαχία – γενική δοκιμή για αυτήν της Σαλαμίνας. Το 146 π.Χ. ο Ρωμαίος ύπατος Μόμιος κατέστρεψε τη Χαλκίδα, επειδή μαζί με την Αχαϊκή Συμπολιτεία είχε αντισταθεί στους Ρωμαίους.

Κατά την διάρκεια της Βυζαντινής αυτοκρατορίας ανήκει στο θέμα της Ελλάδας και παίζει σπουδαίο στρατηγικό ρόλο. Το 1204 ο Βονιφάτιος Μομφερατικός κατέλαβε την Εύβοια που μετονομάστηκε σε Negroponte. Οι περισσότεροι πύργοι που υπάρχουν στο νησί χτίστηκαν αυτήν την περίοδο.

Στις 8/5/1821 η σπίθα της ελληνικής επανάστασης κατά των Τούρκων κατακτητών άναψε και στην Εύβοια με επικεφαλής τον Αγγελή Γοβιό και στην συνέχεια τον Νικόλαο Κριεζώτη. Τελικά η Εύβοια «παραχωρήθηκε» στην Ελλάδα με τούρκικο φιρμάνι το 1830. Ξεχωριστή είναι η συμβολή της Εύβοιας στους δύο παγκόσμιους πολέμους και στην Εθνική Αντίσταση 1940 -1945.

 
 

Ο Καιρός στην Ελλάδα

 
Επιλέξτε περιοχή:
 
 
 
partners

Απαγορεύεται αυστηρώς η ακριβής, μερική, τμηματική, παραφρασμένη ή διασκευασμένη αναπαραγωγή των περιεχομένων ή του σχεδιασμού
αυτής της ιστοσελίδας, με οποιοδήποτε μέσο, μηχανικό, ηλεκτρονικό, φωτοαντιγραφικό ή άλλο, χωρίς τη συγκατάθεση του νόμιμου εκπροσώπου.

Copyright © 1994 - 2019 www.greekhotels.gr (KAVI CLUB S.A. - Ταξιδιωτικές Υπηρεσίες στην Ελλάδα)

Γρήγορη Αναζήτηση
Γράψτε και επιλέξτε το όνομα του Ξενοδοχείου και πιέστε GO.
Lefkada
Ξενοδοχεία & Διαμερίσματα στην Κεντρική Ελλάδα.