Εύβοια

Ταξιδιωτικές πληροφορίες

Τουριστικές πληροφορίες για την περιοχή Εύβοια στην Κεντρική Ελλάδα

 

Αναζήτηση ξενοδοχείων!Ξενοδοχεία, διαμερίσματα, bungalows, βίλλες και motels στην Ελλάδα.

Προορισμός
Επισκέπτες
Check in
Check out

Εύβοια - Κεντρική Ελλάδα Ξενοδοχεία και Διαμερίσματα

Κατάλογος Διαμερισμάτων και Ξενοδοχείων όλων των κατηγοριών και αστέρων ανά περιοχή.
Επιλέξτε το κατάλυμα της αρεσκείας σας και επικοινωνήστε κατευθείαν για την κράτηση των δωματίων σας.

  Λίστες Καταλυμάτων σε τουριστικές περιοχές της Εύβοιας
  Ταξιδιωτικές πληροφορίες για την Εύβοια Κεντρική Ελλάδα
evia central greece hotels and apartments greece

ΕΙΚΟΝΙΚH ΕΠΙΣΚΕΨΗ

Ταξιδιωτικές πληροφορίες
για την
Εύβοια Κεντρική Ελλάδα
edipsos hotels and apartments central greece eretria hotels and apartments central greece halkida hotels and apartments central greece karystos hotels and apartments central greece

Εύβοια - Αρχαιολογικοί Χώροι της Εύβοιας, Κεντρική Ελλάδα

Πληροφορίες σχετικά με τους Αρχαιολογικούς Χώρους της Εύβοιας

Αρχαιολογικοί Χώροι Εύβοιας - Ληλάντιο - Ερέτρια

Αρχαιολογικοί Χώροι Εύβοιας - Ληλάντιο - Ερέτρια

8 χλμ. από την Χαλκίδα, στο κέντρο του Ληλάντιου πεδίου, βρίσκεται το Λευκαντί που αναπτύχθηκε την εποχή του χαλκού (2700-1100 π.Χ) και ήκμασε κατά την Γεωμετρική περίοδο (Από 11ο έως 9ο π.Χ. αιώνα). Οι τάφοι της Τούμπας, Σκουμπρή και Παλαιών Περιβολιών, τα κειμήλια που προέρχονται από αυτούς και των βασιλικών μνημάτων που περικλείονται σε αψιδωτό οικοδόμημα, αποδεικνύουν την οικονομική άνθιση της πόλης- λιμάνι εκείνων των εποχών.

Από το 700 π.Χ. και μετά, το γειτονικό Λευκαντί παρακμάζει και αρχίζει να αναπτύσσεται ως σημαντική ναυτική δύναμη η Ερέτρια - απέχει 22 χλμ. από την Χαλκίδα. Τα πλούσια και σπουδαιότατα ευρήματα περιλαμβάνονται σε έναν γνωστό αρχαιολογικό χώρο. Προς επίσκεψη: Τα υπολείμματα του αρχαίου τείχους που περιέβαλε την ακρόπολη και την κεντρική είσοδο στην πόλη, την Πύλη. Το Ηρώο που κτίστηκε τον 8ο π.Χ. αιώνα και το Ανάκτορο, που οικοδομήθηκε το 400 π.Χ. Το αρχαίο θέατρο του 5ου π.Χ. αιώνα, με θολωτή υπόγεια στοά που ένωνε την σκηνή με την ορχήστρα. Η οικία με τα μωσαϊκά του 4ου π.Χ. αιώνα. Ο ναός του δαφνηφόρου Απόλλωνα.

Αρχαιολογικοί Χώροι Εύβοιας - Κάρυστος

Αρχαιολογικοί Χώροι Εύβοιας - Κάρυστος

Η Κάρυστος είναι η πρωτεύουσα της Νότιας Εύβοιας. Πρόκειται για αρχαίο οικισμό, αναφέρεται σε πολλές ιστορικές πηγές, και υπάρχουν ευρήματα, όπως ο ναός του Απόλλωνα και άλλα μικρότερα από την ίδια την πόλη αλλά και τη γύρω περιοχή. Τα ευρήματα αυτά στεγάζονται στο μικρό αρχαιολογικό Μουσείο. Σημαντικά είναι και τα Μεσαιωνικά της μνημεία, όπως το Κάστρο Καστέλο Ρόσσο και το Μπούρτζι.

Αρχαιολογικοί Χώροι Εύβοιας - Αιδηψός

Η Αιδηψός, λόγω των ιαματικών πηγών της, ήταν μια σημαντική λουτρόπολη και άνθησε τα χρόνια της ρωμαιοκρατίας. Στο υδροθεραπευτήριο εκτίθενται νομίσματα, ιωνικά κιονόκρανα, ελληνικά και ρωμαϊκά ανάγλυφα. Κοντά στους Αγ. Αναργύρους υπάρχουν Ρωμαϊκά λουτρά.

 
 

Ο Καιρός στην Ελλάδα

 
Επιλέξτε περιοχή:
 
 
 
partners

Απαγορεύεται αυστηρώς η ακριβής, μερική, τμηματική, παραφρασμένη ή διασκευασμένη αναπαραγωγή των περιεχομένων ή του σχεδιασμού
αυτής της ιστοσελίδας, με οποιοδήποτε μέσο, μηχανικό, ηλεκτρονικό, φωτοαντιγραφικό ή άλλο, χωρίς τη συγκατάθεση του νόμιμου εκπροσώπου.

Copyright © 1994 - 2019 www.greekhotels.gr (KAVI CLUB S.A. - Ταξιδιωτικές Υπηρεσίες στην Ελλάδα)

Γρήγορη Αναζήτηση
Γράψτε και επιλέξτε το όνομα του Ξενοδοχείου και πιέστε GO.
Lefkada
Ξενοδοχεία & Διαμερίσματα στην Κεντρική Ελλάδα.