Αττική

Ταξιδιωτικές πληροφορίες

Τουριστικές πληροφορίες για την περιοχή Αττική στην Κεντρική Ελλάδα

 

Αναζήτηση ξενοδοχείων!Ξενοδοχεία, διαμερίσματα, bungalows, βίλλες και motels στην Ελλάδα.

Προορισμός
Επισκέπτες
Check in
Check out

Αττική - Κεντρική Ελλάδα Ξενοδοχεία και Διαμερίσματα

Κατάλογος Διαμερισμάτων και Ξενοδοχείων όλων των κατηγοριών και αστέρων ανά περιοχή.
Επιλέξτε το κατάλυμα της αρεσκείας σας και επικοινωνήστε κατευθείαν για την κράτηση των δωματίων σας.

  Λίστες Καταλυμάτων σε τουριστικές περιοχές της Αττικής
  Ταξιδιωτικές πληροφορίες για την Αττική Κεντρική Ελλάδα
attica central greece hotels and apartments greece

ΕΙΚΟΝΙΚH ΕΠΙΣΚΕΨΗ

Ταξιδιωτικές πληροφορίες
για την
Αττική Κεντρική Ελλάδα
athens hotels and apartments central greece sounio hotels and apartments central greece varkiza hotels and apartments central greece vouliagmeni hotels and apartments central greece

Αττική - Ιστορία της Αττικής, Κεντρική Ελλάδα

Πληροφορίες σχετικά με την Ιστορία της Αττικής

Attica hotels and apartments greece

Η Αττική, η σημαντικότερη περιοχή της χώρας κατοικείται από τα πανάρχαια χρόνια και ανέκαθεν πρωταγωνιστούσε στα ιστορικά δρώμενα του ελλαδικού χώρου. Σύμφωνα με τις ιστορικές πηγές πρωτοκατοικήθηκε τη Νεολιθική εποχή και ήταν γνωστή με το όνομα Ακτή ή Ακτική. Ο Κέκροπας, ο πρώτος βασιλιάς της Αττικής, ήταν αυτός που συγκέντρωσε τους κατοίκους που ως τότε ζούσαν νομαδικά, και τους εγκατέστησε σε 12 οικισμούς.

Όταν ο Θησέας ανέβηκε στη θρόνο της Αθήνας, ένωσε όλους τους οικισμούς σε μια μεγάλη πόλη, η οποία ονομάστηκε Αθήναι. Από τότε η ιστορική πορεία της πόλης ταυτίζεται με αυτή της Αττικής. Διοικητικό κέντρο της περιοχής έγινε η Ακρόπολη, στην οποία συγκεντρώθηκαν τα διάφορα γένη και μεταφέρθηκαν οι κοινές λατρείες.

Τον 5ο αιώνα π.Χ. η Αθήνα πολέμησε δύο φορές τους Πέρσες. Οι Αθηναίοι που είχαν εξελιχθεί σε μεγάλη στρατιωτική δύναμη της εποχής, νίκησαν και στις δύο καθοριστικές μάχες τα στρατεύματα των Περσών Την περίοδο των Περσικών πολέμων οι Ελληνικές πόλεις ένωσαν τις δυνάμεις τους ενάντια του κοινού εχθρού. Η Μάχη του Μαραθώνα το 490 π.Χ. και του Αρτεμίσιου το 480 π.Χ. υπήρξαν καθοριστικές για την έκβαση των πολέμων.

Η νίκη των Περσών είχε σαν αποτέλεσμα να καθιερωθεί η Αθήνα ως ηγέτιδα του ελληνικού κόσμου. Είναι περίοδος που η πόλη γνωρίζει τη μεγαλύτερη οικονομική, πολιτική και πολιτιστική ακμή της. Βρισκόμαστε στη λεγόμενη χρυσή εποχή της Αθήνας, τον χρυσό αιώνα του Περικλή, όπου κτίστηκε η Ακρόπολη των Αθηνών και όλα τα αρχιτεκτονικά αριστουργήματα του Ιερού Βράχου της Ακρόπολης και πολλά άλλα σπουδαία αρχιτεκτονικά σύνολα.

Την ευημερία της πόλης ανέκοψε – προσωρινά - ο Πελοποννησιακός Πόλεμος (431 – 421 π.Χ. και 416 – 404 π.Χ.). Μετά την ήττα των Αθηναίων από τους Λακεδαιμόνιους, η πόλη αποδυναμώθηκε αλλά συνέχισε να αποτελεί το σημαντικότερο πολιτιστικό κέντρο της Ελλάδας.

Το 168 π.Χ. η Αθήνα κατακτήθηκε από τους Ρωμαίους. Σε αντίθεση όμως με άλλες πόλεις της Ελλάδας, οι Ρωμαίοι παραχώρησαν προνόμια στους Αθηναίους που τους επέτρεψαν να διατηρήσουν την οικονομική τους ευημερία και να διακριθούν στο εμπόριο.

Καθ’ όλη τη Βυζαντινή εποχή, η Αθήνα βρισκόταν στο περιθώριο των γεγονότων. Ακολούθησε μια περίοδος κατά την οποία πολλοί κατακτητές διεκδίκησαν την κυριαρχία της πόλης. Φράγκοι, Καταλάνοι και Ενετοί διασταύρωσαν τα ξίφη τους για το ποιος θα επικρατήσει στην Αθήνα. Τελικά, το 1456 οι Τούρκοι κατέλαβαν την Αθήνα και για τα επόμενα 400 χρόνια όλη η Ελλάδα ήταν υπό την κατοχή των Οθωμανικών δυνάμεων. Πολλά αρχαία μνημεία καταστράφηκαν.

Στις αρχές του 19ου αιώνα και συγκεκριμένα το 1800 ο Λόρδος Έλγιν της Αγγλίας και πρέσβης της στην Κωνσταντινούπολη, αφαίρεσε βίαια τμήματα του διακόσμου των ναών της Ακρόπολης, επικαλούμενος τις καταστροφές των αρχαίων μνημείων. Οι κάτοικοι της Αττικής έλαβαν μέρος; στην Επανάσταση του 1821. Το 1830 οι μεγάλες δυνάμεις της εποχής (Βρετανία, Γαλλία, Ρωσία) ανακήρυξαν την Ελλάδα ανεξάρτητο κράτος. Το 1834 η Αθήνα ανακηρύχθηκε πρωτεύουσα της Ελλάδας. Το 1843 η εξέγερση του λάου, είχε σαν αποτέλεσμα την παραχώρηση Συντάγματος. Το 1896 αναβιώνουν στην Αθήνα οι Ολυμπιακοί Αγώνες. Η Αθήνα είναι μια σύγχρονη και πολύπλευρη Ευρωπαϊκή πόλη, με ένδοξη ιστορία, λαμπερό παρόν και ελπιδοφόρο μέλλον.

 
 

Ο Καιρός στην Ελλάδα

 
Επιλέξτε περιοχή:
 
 
 
partners

Απαγορεύεται αυστηρώς η ακριβής, μερική, τμηματική, παραφρασμένη ή διασκευασμένη αναπαραγωγή των περιεχομένων ή του σχεδιασμού
αυτής της ιστοσελίδας, με οποιοδήποτε μέσο, μηχανικό, ηλεκτρονικό, φωτοαντιγραφικό ή άλλο, χωρίς τη συγκατάθεση του νόμιμου εκπροσώπου.

Copyright © 1994 - 2019 www.greekhotels.gr (KAVI CLUB S.A. - Ταξιδιωτικές Υπηρεσίες στην Ελλάδα)

Γρήγορη Αναζήτηση
Γράψτε και επιλέξτε το όνομα του Ξενοδοχείου και πιέστε GO.
Lefkada
Ξενοδοχεία & Διαμερίσματα στην Κεντρική Ελλάδα.